Napolitansk Pizzasaus - Kanskje verdens beste tomatsaus!

Jakten på den perfekte pizza.

Ingredienser

stk pizza
  • 3 glass San Marzano tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 håndfull fersk rosmarin
  • 1 håndfull fersk oregano
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts sitronsyre (pulver)
  • 1 klype maldonsalt
Ingredienser

Jeg elsker Pizza og den siste tiden har jeg testet mye for å lage den perfekte Napolitanske Pizza. Sausen er ekstremt viktig på Napolitansk pizza og det skal lages av de beste tomatene, være frisk, mild og ha riktig konsistens. Jeg har nå funnet en metoden som gir det beste resultatet. Jeg gleder meg til å dere denne oppskriften og metoden med dere. Oppskriften passer best for de som er over gjennomsnittet glad i å lage pizza og som meg jakter er perfeksjon.

Steg 1

Råvarene er ekstremt viktig når du skal lage denne sausen. Her skal det brukes San Marzano tomater. Dessverre er disse litt dyre, men smaken er helt fantastisk.

DSC 2010

Steg 2

Start med å helle tomatene og væsken rundt i en bolle. Kjør lett med en stavmikser.

DSC 2015
DSC 2017

Steg 3

Sausen er nå for rennende til den perfekte konsistens. Derfor bruker jeg en sil. Press tomatene igjennom silen så tomatkjøttet blir igjen i silen og sausen havner i en kjele.

DSC 2018
DSC 2021

Steg 4

Tilsett alle råvarene i den flytende tomatsausen. Kok ned sausen til det er igjen 1/3. Så du koker bort 2/3 av væsken og smaken konsentrerer seg og sausen tykner.

DSC 2024
DSC 2028

Steg 5

Sil sausen en gang til tilbake sammen med kjøttet. Urtene og hvitløksfeddene blir igjen i sila, men har rukket og gi i fra seg en liten smak av italienske urter og hvitløk.

Steg 6

Bland sammen den reduserte silte sausen sammen med det friske tomatkjøttet. Nå er sausen klar for å brukes. Oppbevar i kjøleskap med plastfolie eller i en boks med lokk. Dette er kanskje verdens beste tomatsaus til pizza. Lykke til !

DSC 2032