![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=3913448f9e1d636137254180df0a4713 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=2d729cf709785a87af8390ed3ae90a35 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=0ed088c3d10251a9ce95580e4a066166 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=402251b4d0622994ed06931411432440 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5656c0af67401949b84fc1b357f5b550 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=f6c5760502d7eb2167db5d9f2e71ffb0 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2cce7a812ccc4483d0dda7965effddba 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=da25254d60631c6f2985ed2a68e06981 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4b390fcd58592ccc78725fca3e3e9b04 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f226ca114a557ec774acce270d089212 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=a5611af5998f7fa92257ee564938d5a7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=048908ddf1a5e744d9112a6cfd3b432d 1800w)
Panerte kyllingbryst - Dette trikset gjør kyllingen sprø og saftig!
Kyllingbryst er en av de mest vanlige middagsrettene i Norge. Med denne metoden får du deilige crispy kyllingbryst som er saftige og gode inni.
Ingredienser
Panert Kylling
- 4 stk kyllingbryst
- 2 stk egg
- 2 dl hvetemel
- 1 ts chilipulver
- 3 dl cornflakes
- salt og pepper
Paprikasaus
- 3 stk rød paprika
- 4 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- 1 stk lime (saften)
- salt, pepper og chilipulver
Du kan servere disse panerte kyllingbrystene til mange typer tilbehør eller i en salat. Jeg serverer i dag med ris og en veldig god paprikasaus. I denne oppskriften hvis jeg grundig hvordan du lager panert kylling og den gode paprikasausen. Dette er en veldig god oppskrift for store og små!
Steg 1
Start med å finne frem kyllingbrystene og legg aluminiumsfolie på benken. Legg kyllingfiletene på folien og finn frem noe hardt. Jeg brukte en kjevle.
![Dsc 0318 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0318-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5087681a15b1de98131c178fb2369922)
Steg 2
Du skal nemlig slå kyllingen flat for å få den riktige formen og konsistensen. Strø deretter på salt og pepper.
![Dsc 0321 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0321-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fd74b123452b7744219b41b6618e4ba5)
Steg 3
Hell over litt mel og snu kyllingen. Gjør det samme på andre siden. Finn frem to tallerkner og legg egg i den ene og knust cornflakes i den andre.
![Dsc 0327 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0327-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e82be44fc96b310ab0d95ac43909fa85)
Steg 4
Start med å dyppe kyllingen i eggeblandingen og pass på at alt er dekket med egg.
![Dsc 0328 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0328-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0c3ad4945f21991f9561fcfdad64c502)
Steg 5
Legg deretter kyllingen over i cornflakes og pass på at kyllingen blir godt dekt med cornflakes. Finn frem en stekepanne og legg i nøytral olje og smør. Når dette er varmt steker du kyllingen på begge sider på litt over medium varme til den har fått en gylden og fin farge.
![Dsc 0333 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0333-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2fc405067b986d8740ad1c53e8fd6cf)
Steg 6
Legg over på et stekebrett. Sett stekebrettet inn i en forvarmet ovn på 200 grader og stek i 10 minutter. Dette gjør du rett før maten skal serveres så kyllingen er varm og sprø når den serveres. Denne måten og lage kylling på er veldig godt og utrolig barnevennlig.
![Dsc 0334](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0334.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6e61e67176313819762a92cb15cf2d37)
Steg 7
Nå er det påtide å lage paprikasausen. Dette er en enkel, men veldig god saus som du også kan bruke som dressing. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader.
![Dsc 0312 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0312-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=15a02857a4f3fda304beed3a531e3e79)
Steg 8
Del paprikaen i to og fjern kjernen. Smør inn med litt olje og bak i ovnen på ca 200 grader. Jeg liker å legge ved noen fedd hvitløk med skall og bake de samtidig. Det gir sausen en god varmende smak av hvitløk.
Når paprikaen er ferdig bakt legger du den over i et målebeger eller bolle. Finn frem en stavmikser og kjør til det blir en glatt masse. Krydre med chili, salt og pepper.
![Dsc 0338](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0338.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=30c32b9638c6592a3cf389dcd6ce8882)
Steg 9
Hell oljen i en tynn stråle mens du kjører stavmikseren da får du en jevn og fin saus. Avslutt med å tilsette limesaften. Smak til og server varm eller kald. En deilig saus som passer godt til kylling og andre retter.
![Dsc 0361 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0361-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a9cc34499fb70abbddea414b5cd99d99)
Nå er retten klar for servering. Legg den sprø kyllingen på en tallerken, hell over litt paprikasaus og topp gjerne med litt friske urter. Lykke til.
![Dsc 0355](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0355.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=070b4cee20d1b0f14a23346ada6edae9)