Panerte kyllingbryst - Dette trikset gjør kyllingen sprø og saftig!

Kyllingbryst er en av de mest vanlige middagsrettene i Norge. Med denne metoden får du deilige crispy kyllingbryst som er saftige og gode inni.

Ingredienser

porsjoner

Panert Kylling

 • 4 stk kyllingbryst
 • 2 stk egg
 • 2 dl hvetemel
 • 1 ts chilipulver
 • 3 dl cornflakes
 • salt og pepper

Paprikasaus

 • 3 stk rød paprika
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 dl olivenolje
 • 1 stk lime (saften)
 • salt, pepper og chilipulver
Ingredienser

Du kan servere disse panerte kyllingbrystene til mange typer tilbehør eller i en salat. Jeg serverer i dag med ris og en veldig god paprikasaus. I denne oppskriften hvis jeg grundig hvordan du lager panert kylling og den gode paprikasausen. Dette er en veldig god oppskrift for store og små!

Steg 1

Start med å finne frem kyllingbrystene og legg aluminiumsfolie på benken. Legg kyllingfiletene på folien og finn frem noe hardt. Jeg brukte en kjevle.

Dsc 0318 2

Steg 2

Du skal nemlig slå kyllingen flat for å få den riktige formen og konsistensen. Strø deretter på salt og pepper.

Dsc 0321 2

Steg 3

Hell over litt mel og snu kyllingen. Gjør det samme på andre siden. Finn frem to tallerkner og legg egg i den ene og knust cornflakes i den andre.

Dsc 0327 3

Steg 4

Start med å dyppe kyllingen i eggeblandingen og pass på at alt er dekket med egg.

Dsc 0328 2

Steg 5

Legg deretter kyllingen over i cornflakes og pass på at kyllingen blir godt dekt med cornflakes. Finn frem en stekepanne og legg i nøytral olje og smør. Når dette er varmt steker du kyllingen på begge sider på litt over medium varme til den har fått en gylden og fin farge.

Dsc 0333 2

Steg 6

Legg over på et stekebrett. Sett stekebrettet inn i en forvarmet ovn på 200 grader og stek i 10 minutter. Dette gjør du rett før maten skal serveres så kyllingen er varm og sprø når den serveres. Denne måten og lage kylling på er veldig godt og utrolig barnevennlig.

Dsc 0334

Steg 7

Nå er det påtide å lage paprikasausen. Dette er en enkel, men veldig god saus som du også kan bruke som dressing. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader.

Dsc 0312 5

Steg 8

Del paprikaen i to og fjern kjernen. Smør inn med litt olje og bak i ovnen på ca 200 grader. Jeg liker å legge ved noen fedd hvitløk med skall og bake de samtidig. Det gir sausen en god varmende smak av hvitløk.

Når paprikaen er ferdig bakt legger du den over i et målebeger eller bolle. Finn frem en stavmikser og kjør til det blir en glatt masse. Krydre med chili, salt og pepper.

Dsc 0338

Steg 9

Hell oljen i en tynn stråle mens du kjører stavmikseren da får du en jevn og fin saus. Avslutt med å tilsette limesaften. Smak til og server varm eller kald. En deilig saus som passer godt til kylling og andre retter.

Dsc 0361 2

Nå er retten klar for servering. Legg den sprø kyllingen på en tallerken, hell over litt paprikasaus og topp gjerne med litt friske urter. Lykke til.

Dsc 0355