![](https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=df7da1d7f20b34f573158f65c4a79886 700w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=27855de2e57e0f2ae31bfdda379bef9f 800w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c90bf6a16f6df3c9b07da1800bf7bffa 900w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c4ca48eb978c76f2327af4cfead97c88 1000w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=7eb2d79a0f57258ead0acbd2da598366 1100w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=08154c7112c7b3de7f889ec9b0c8d10a 1200w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=877c92d77cc2f88806e32085f0ed7298 1300w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=49c5f787cf356e7faef0998c630c317d 1400w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=dcef8724c491b6caa09346371ea5bc02 1500w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=441557d69c0aa6243258fbc34634ee16 1600w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=965a47671c7349e0984f27de466cdd31 1700w, https://gladkokken.imgix.net/varruller-18.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=bf26a25e67b1f92214b9a3b67d6cb03e 1800w)
Vårruller - Noe av det mest populære fra det Asiatiske kjøkkenet.
Sprø vårruller med deilig fyll!
Ingredienser
Krydret kjøttdeig
- 800 gram kjøttdeig
- 6 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts malt koriander
- 2 ts chilipulver
- 2 ts løkpulver
Grønnsaksblanding
- 0,5 stk hodekål
- 3 stk gulrot
- 1 ss soyasaus
- 1 ss fishsauce
- 1 ts sesamolje
Vårruller
- 25 stk ferdig vårrull ark
- Krydret kjøttdeig
- grønnsaksblanding
- 1 stk egg til pensling
- olje til steking
- olje til fritering
Friterte vårruller er utrolig godt og her kommer min oppskrift. De er sprø og spicy med masse gode smaker. Vårruller finnes i mange typer og sorter. Jeg har prøvd veldig mange og dette er min favoritt.
Steg 1
Legg kjøttdeigen i en panne og tilsett alt krydderet. Stek på høy varme til det ikke er noe væske igjen. De siste 2-3 minuttene legger jeg i hvitløken. Legg kjøttdeigen i en sil så eventuell væske fra kjøttdeigen renner av.
![Varruller 2](https://gladkokken.imgix.net/varruller-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9a9bdeb3766d0d84e648c17c546b8f22)
![Varruller 3](https://gladkokken.imgix.net/varruller-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e1c7846dc764829bfdc14e32050427f8)
Steg 2
Finkutt kål og gulrøtter i tynne strimler og stek i litt nøytral olje. Tilsett fishsauce, soya og sesamolje. Stek på høy varme til væsken forsvinner fra panna.
![Varruller 5](https://gladkokken.imgix.net/varruller-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ec619fc577b54c51d1be325558f39746)
![Varruller 6](https://gladkokken.imgix.net/varruller-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c052a282c7ad3137275e0fe3968e59f3)
Steg 3
Bland sammen det krydrete kjøttet og grønnsakene i en bolle og la kjøle seg ned.
![Varruller 7](https://gladkokken.imgix.net/varruller-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a8a19f9ceb2b61c45f187774199a1397)
Steg 4
Nå lager jeg i stand en liten "stasjon" for å rulle vårrullene. Pisk sammen 1 egg med litt vann og legg i en bolle. Finn frem vårrullpapirene og kjøtt og grønnsaksblandingen.
![Varruller 8](https://gladkokken.imgix.net/varruller-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8c0a96ac4b08b207a1f9809a4eca9c01)
Steg 5
Legg "papiret" på benken med en spiss mot deg. Legg på en toppet spiseskje med fyll. Legg den spisse delen som peker mot deg over kjøttet og stram litt tilbake. Rull en runde og brett sidene inn som en konvolutt. Ta litt av eggeblandingen på som lim på den resterende delen og rull fremover til en stram rull. Legg på et brett.
Steg 6
Varm oljen opp til ca 180 grader og legg vårrullene forsiktig i oljen. Friter i noen minutter til de blir gyldne og sprø. Legg de over på en rist.
![Varruller 17](https://gladkokken.imgix.net/varruller-17.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=821d4d64eb9a611f37a6b74b72978bee)
Steg 7
De jeg ikke skal bruke nå pakker jeg inn i luftett frysepose og legger i fryseren før de friteres.
![Varruller 15](https://gladkokken.imgix.net/varruller-15.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8ea6946a8aeab306e04998a8e7236857)
Steg 8
Server rykende varme med sweet chilisaus. Her er oppskrift til hjemmelaget saus, men du får også kjøpt ferdig saus på butikken. Hjemmelaget Sweet chili saus - Utrolig enkelt og langt bedre enn du kjøper på butikken! Nå kan du servere herlige hjemmelagde Vårruller. Disse er populære blant både store og små.
![Varruller 19](https://gladkokken.imgix.net/varruller-19.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=13912e1288992a532b54be1be90e2f12)