Jeg kan vel ikke tenke på en rett som er mer populær blant de små enn Pannekaker. Jeg forstår dem godt! Jeg synes det er veldig godt selv. Her er en veldig god oppskrift og med et for noen kanskje uvant tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 7 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 50 gram smør
  • smør til steking
Ingredienser

Jeg husker Mamma sto å stekte pannekake på pannekake mens vi satt rundt bordet som sultne ulver. Det gikk mange pannekaker og de er best når de er rykende varme. Det er mange forskjellige måter å spise en pannekake. Noen spiser med hendene andre ruller den rundt og spiser med kniv og gaffel. Det er vel ikke noe som er rett eller galt. Har også sett mange forskjellige ting som brukes på pannekakene. Min favoritt er helt klart blåbærsyltetøy og sprøstekt bacon. Denne deilige kombinasjonen av salt og søtt smaker veldig godt på pannekaker. Har du ikke prøvd dette før ville jeg gitt det et forsøk. Her er en god standard oppskrift på pannekaker. Hva du vil ha på får du velge selv :-)

Pannekaker 1

Steg 1

Start med å finne frem en stor bolle. Ikke større enn at den får plass i kjøleskapet ditt. Hell i egg, sukker og pisk sammen med en visp.

Pannekaker 2

Steg 2

Tilsett halvparten av melken og rør litt til. Tilsett melet og rør godt rundt til det ikke er noen klumper i røren. Tilsett resten av melken og 50 gram smeltet smør. Pisk godt før du setter hele bollen i kjøleskapet. Det beste resultatet får du hvis du lar den svelle/hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter. Når du tar ut pannekake røren så rører du godt før du skal begynne å steke pannekakene.

Pannekekaer 3

Steg 3

Finn frem en teflon eller glatt stekepanne og varm opp til litt over middels varme. Jeg steker mine på 7 (skala 1-9). Når pannen er varm tilsetter du litt smør og når dette har smeltet og begynner å bli brunt tilsetter du røren. Mengde røre du putter i pannen avgjør hvor tynne pannekakene blir. Når overflaten på pannekaken tørker og det kommer så hull er det på tide og snu pannekaken. Stek litt til på andre siden og legg over på en tallerken.

Pannekaker 4

Steg 4

Da er det bare å fortsette til all røren er borte. Et smart triks er å bruke to tallerkener for å holde dem varme. Legg en under og en over som lokk.

Pannekaker 5