Parmesankylling i form - En deilig middag med alt i samme form.

Kylling, poteter og bacon i nydelig ostesaus.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk store bakepoteter
  • 2 stk kyllingbryst
  • 1 pakke bacon
  • 100 gram parmesan (til topping)
  • ostesaus (se oppskrift under)

Ostesaus med purre

  • 5 dl helmelk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt muskatnøtt
  • 100 gram parmesan
  • 2 stk purre
Ingredienser

En utrolig god kyllingrett hvor hele middagen lages i samme formen. Deilige biter av kylling, poteter og bacon som bader i en nydelig ostesaus med purre. Denne middagen er enkel å lage og blir garantert populær. Det er masse parmesan i både sausen og toppen og gir en veldig god smak i denne retten. Liker du parmesan kommer du til å elske denne!

Parmesan kylling 2

Steg 1

Start med å finne frem en stor form og dekk bunnen med litt olje. Skjær opp potene i tykke strimler eller båter og legg i formen. Krydre med salt og pepper og blande godt sammen så potetene er dekket med krydder og olje. Da setter de seg ikke fast i formen. Sett ovnen på 230 grader og sett inn potetene. Mens potetene steker kan du gjøre i stand alle de andre ingrediensene til retten.

Parmesan kylling 3

Steg 2

Skjær kyllingbrystet i store strimler og krydre med salt og pepper. Stek de raskt i en panne. De trenger ikke å være gjennomstekte for de blir de i ovnen etterpå.

Parmesan kylling 4
Parmesan kylling 5

Steg 3

Kutt opp purre og stek bacon sprøtt i samme panne som du stekte kyllingen. Sett dette tilside til potetene begynner å bli klare.

Parmesan kylling 6

Steg 4

For å lage ostesausen bruker jeg en kjele og tilsetter smøret. La smøret smelte ned og tilsett hvetemel. Rør sammen til en jevn "røre" og spe på med melk mens du rører. Dette er helt likt som å lage en hvitsaus. Når du har tilsatt all melken lar du sausen småkoke i et par minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett nå revet parmesanost og purre.

Parmesan kylling 7
Parmesan kylling 8

Steg 5

Når potetene nærmer seg klare tar du formen ut av ovnen. Legg i kylling og ostesausen. Bland godt sammen så alle biter er dekket av den gode sausen. Fordel jevnt ut i formen og strø over bacon og masse revet parmesan. Sett formen tilbake i ovnen. La steke i ca 20 minutter til du har fått en fin og gylden farge på retten.

Parmesan kylling 9

Steg 6

Sett formen på bordet så alle kan forsyne seg selv eller legg pent over på en tallerken. Pynt gjerne med litt friske urter før servering. Til denne retten brukte jeg litt fersk oregano og det passer veldig godt. Nå har du laget en deilig parmesankylling i form. Hvis du skal servere denne til gjester kan du lage i stand formen i god tid før de kommer og bare steke den ferdig rett før servering. Lykke til.

Parmesan kylling 10
Parmesan kylling