Pizzapai "Knockout Pai" - Spicy pai med kylling, løk og jalapenos
En pizzapai full av smak og masse ost!!
Ingredienser
Pizzabunn + lokk
- 750 gram hvetemel
- 4,5 dl lunkent vann
- 3 ss olivenolje
- 1,5 ts sukker
- 1,5 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
Ost
- 450 gram revet Jarlsberg
Knockout Pai fyll
- 400 gram kyllinglår
- 1 stk løk
- 150 gram syltet jalapeno
- 1 stk kinahvitløk
- 1 ss oregano
- 1 ss sukker
- 1 ss eplesidereddik
- 2 ts salt
- 1 ss tomatpure
- 2 dl vann
- 1 ts fenikkelfrø
- salt og pepper
- olje til steking
Elsket denne paien fra Peppes, men de er ikke like flinke lenger!! Nå kan du lage denne hjemme. Mange husker sikkert Knockout Pai og så ble den borte noen år. Jeg ble glad når den kom tilbake, men dessverre klarte de ikke å lage den som tidligere. Derfor har jeg testet og prøvd meg ut litt og nå kan du lage en som likner, men smaker enda bedre selv. Jeg anbefaler å se filmen av hvordan jeg lager denne paien litt lenger ned i oppskriften.
Steg 1
Start med å lage pizzadeigen. Jeg bruker samme oppskrift som på min familiepizza, så jeg legger en lenke til forklaring her. Familiepizza - En av mine beste matminner fra barndommen.
Steg 2
For å lage fyllet starter jeg med å skjære kyllinglår i små strimler og krydrer rikelig med salt og pepper. Finn frem en kjele eller panne og sett på høy varme. Stek kyllingen på høy varme så den får litt stekeskorpe, men den trenger ikke være gjennomstekt.
Steg 3
Kutt opp løk, jalapenos og hvitløk. Når kyllingen er klar løfter jeg den over i en bolle. I samme pannen steker jeg nå løk, jalapeno og hvitløk i noen minutter. Legg i krydderne og eplcidereddik. Når eddiken har kokt i 1 minutt tilsetter jeg tomatpure og vannet. La koke i 3 minutter og legg kyllingen tilbake. La småkoke i 5-10 minutter til væsken begynner å fordampe. Smak til sausen.
Steg 4
Bruk 2/3 del av deigen til bunn og resten til lokket. Kjevle ut bunnen til en flat sirkel som er en del større enn paiformen. Smør paiformen godt og legg bunnen i formen. Kjevle ut lokket til litt større en paiformen.
Steg 5
Legg nå lagvis fyll og revet ost i paiformen. Start med 1/3 del av osten og så legg på halvparten av fyllet. Legg så en ny 1/3 del av osten og resten av fyllet. Avslutt med den siste 1/3 delen av osten. Smør nå kanten på deigen med litt vann og legg lokket på toppen. Press godt sammen og over kanten så overflødig deig blir borte. Bruk en kniv og stikk mange hull i lokket før den skal stekes.
Steg 6
Jeg stekte denne på stekefunksjon med over og undervarme + varmluft i 45 minutter på 180 grader. Det er viktig at en pai får hvile i minimum 10 minutter før du skjærer den opp.
Steg 7
Til denne oppskriften er det utrolig godt med rømmedressing. Her finner du link til min oppskrift på hjemmelaget rømmedressing for pizza. Rømmedressing - Perfekt på pizza! Sjekk ut videoen under på hvordan denne lages! Dette er comfortfood på sitt beste. Lykke til.