Pork Vindaloo - Spicy, syrlig og masse gode krydder!

Denne Indiske gryteretten varmer kropp og sjel.

Ingredienser

porsjoner

Krydderblanding pure

  • 1 ss hel sort pepper
  • 2 ss koriander frø hele
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ts kanel malt / halv stang.
  • 3 stk grønne kardemommefrø
  • 2 stk nellikspiker
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • 1,5 dl eplesidereddik

Pork Vindaloo

  • Krydderblanding pure
  • 1,2 kg svinenakke
  • 8 dl kyllingkraft
  • 2 stk løk
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss maisenna mel (valgfritt)
  • Nøytral olje til steking
Ingredienser

Vindaloo er en kjent Indisk gryterett. Den har inspirasjon fra Portugal og England og kjennetegnes med mye smak og syrlighet fra eddik. Svinekjøttet som trekker i denne sausen gir god kraft og blir utrolig mørt og saftig. Dette er en sunn og velsmakende Indisk rett! Her skal jeg vise min versjon av denne retten.

Steg 1

Start med å finne frem en stekepanne og sett på medium varme. Tilsett alle de tørre krydderne i den tørre varme pannen og stek i 5-10 minutter til du kjenner en herlig krydderlukt på kjøkkenet. Hell krydderne i en blender og pulveriser.

Dsc 0305 4
Dsc 0309

Steg 2

Jeg bruker en morter, men du kan også lage en pure i blenderen. Fordelen med en morter er at du virkelig får presset ut alle smaker. Tilsett krydderblandingen, hvitløk og ingefær og lag en pure. Tilsett eddiken og bland sammen.

Dsc 0315 3
Dsc 0317 4

Steg 3

Skjær og svinenakken i biter av ca 2x2 cm. Hell over hele krydderpureen og bland godt sammen. Denne marinaden kan gjerne få stå med kjøttet i noen timer eller over natten i kjøleskapet.

Dsc 0320
Dsc 0327 3

Steg 4

Finn frem en stor panne eller kjele og hell i litt nøytral olje. Kutt løken i terninger og tilsett løken i panna sammen med 1 ts sukker og 1 ts salt. Stek til den begynner å bli brun.

Dsc 0332 4
Dsc 0334

Steg 5

Hell i kjøttet og stek i noen minutter på høy varme. Hell over kyllingkraften.

Dsc 0336 3
Dsc 0344 3

Steg 6

Nå skal kjøttet få småkoke med lokk i 2 timer. Ta av lokket og kok på lav varme i 30 minutter til. Smak at kjøttet er helt mørt. Du kan også jevne sausen med litt maisenna hvis du ønsker en litt tykkere konsistens på sausen. Jeg jevnet sausen med 2 ss maisennamel jeg ristet med litt vann.

Dsc 0346

Steg 7

Server retten sammen ris og gjerne noen gode Nanbrød til. Denne varmende Indike gryten smaker veldig godt og varmer både kropp og sjel. Lykke til.

Dsc 0352 2