Pork Vindaloo - Spicy, syrlig og masse gode krydder!
Denne Indiske gryteretten varmer kropp og sjel.
Ingredienser
Krydderblanding pure
- 1 ss hel sort pepper
- 2 ss koriander frø hele
- 1 ss fennikelfrø
- 1 ss chilipulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ts kanel malt / halv stang.
- 3 stk grønne kardemommefrø
- 2 stk nellikspiker
- 8 fedd hvitløk
- 1 ss revet fersk ingefær
- 1,5 dl eplesidereddik
Pork Vindaloo
- Krydderblanding pure
- 1,2 kg svinenakke
- 8 dl kyllingkraft
- 2 stk løk
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ss maisenna mel (valgfritt)
- Nøytral olje til steking
Vindaloo er en kjent Indisk gryterett. Den har inspirasjon fra Portugal og England og kjennetegnes med mye smak og syrlighet fra eddik. Svinekjøttet som trekker i denne sausen gir god kraft og blir utrolig mørt og saftig. Dette er en sunn og velsmakende Indisk rett! Her skal jeg vise min versjon av denne retten.
Steg 1
Start med å finne frem en stekepanne og sett på medium varme. Tilsett alle de tørre krydderne i den tørre varme pannen og stek i 5-10 minutter til du kjenner en herlig krydderlukt på kjøkkenet. Hell krydderne i en blender og pulveriser.
Steg 2
Jeg bruker en morter, men du kan også lage en pure i blenderen. Fordelen med en morter er at du virkelig får presset ut alle smaker. Tilsett krydderblandingen, hvitløk og ingefær og lag en pure. Tilsett eddiken og bland sammen.
Steg 3
Skjær og svinenakken i biter av ca 2x2 cm. Hell over hele krydderpureen og bland godt sammen. Denne marinaden kan gjerne få stå med kjøttet i noen timer eller over natten i kjøleskapet.
Steg 4
Finn frem en stor panne eller kjele og hell i litt nøytral olje. Kutt løken i terninger og tilsett løken i panna sammen med 1 ts sukker og 1 ts salt. Stek til den begynner å bli brun.
Steg 5
Hell i kjøttet og stek i noen minutter på høy varme. Hell over kyllingkraften.
Steg 6
Nå skal kjøttet få småkoke med lokk i 2 timer. Ta av lokket og kok på lav varme i 30 minutter til. Smak at kjøttet er helt mørt. Du kan også jevne sausen med litt maisenna hvis du ønsker en litt tykkere konsistens på sausen. Jeg jevnet sausen med 2 ss maisennamel jeg ristet med litt vann.
Steg 7
Server retten sammen ris og gjerne noen gode Nanbrød til. Denne varmende Indike gryten smaker veldig godt og varmer både kropp og sjel. Lykke til.