Potet og purresuppe - En Norsk klassiker som fortjener å bli laget!
Kombinasjonen av poteter og purre passer ypperlig til suppe.
Ingredienser
Potet- og purresuppe
- 10 stk medium mandelpoteter
- 2 stk purre (uten det øverste grønne)
- 1 fedd hvitløk
- 4 dl kyllingkraft
- 1 liter melk
- 3 dl kremfløte
- Litt Purreolje
- Sprøstekt Chorizo
- saften av litt sitron
- salt og hvit pepper
Purreolje
- 2 stk Purre (kun det grønne øverst)
- 2 dl solsikkeolje
Denne suppen er enkel å lage og smaker veldig godt! Jeg liker å "piffe" den litt opp med sprøstekt chorizo og purreolje. Det passer også godt med krutonger og bacon. Her får du en utrolig god oppskrift som kommer til å bli populær både for store og små. Rimelige råvarer som smaker fantastisk sammen, det blir ikke bedre enn det. Server som en deilig forrett eller som hovedrett. Har du ikke prøvd denne kombinasjonen tidligere er det på tide.
Steg 1
Start med å lage purreoljen. Skjær av toppen av purrene (det mørke grønne) og skyll godt. Del opp i biter og legg i en blender sammen med oljen. Kjør til en glatt masse og varm opp til kokepunktet. La kjøle ned og sil igjennom en fin sil. Oppbevar på glass eller flaske i kjøleskapet. Denne har en holdbarhet i ca 1 mnd og er perfekt for smak og farge til andre retter også.
Steg 2
Kutt opp resten av Purren i biter og legg i en kjele sammen med litt olje. Stek på medium varme til løken begynner å bli myk. Legg i hvitløken mot slutten av steketiden. Jeg lar purren steke mens jeg skreller potetene.
Steg 3
Skrell potetene og del opp i mindre biter. Legg i kjelen sammen med kraft, melk og fløte.
Steg 4
Rør om i kjelen under fram til melken har begynt å koke.
Steg 5
La koke i ca 20 minutter til potetene er helt møre. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Steg 6
Kutt chorizo i små biter og stek i litt olje til den har blitt litt sprø og "svetter" en god deilig rød olje.
Steg 7
Hell den rykende varme suppen i en suppetallerken og ta over noen dråper med purreolje og strø over litt chorizo. Dette smaker veldig godt og gir noen veldig flotte farger på suppen. Lykke til.