![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=16c0a70187ce619b383722d4fa59b2b8 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=b36789bb0c883bf6bd8e51cc1af8aa00 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e6ab7a759576050efb11285bc80543e3 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4c871e8049bd4b948f7bcb47c180e139 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=31488e7b6e67eea17748aa40a38b5aab 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=9a0b6dbff6260cc15a8d63a65efba8ce 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=01e6cedde631086de472f1ff46732b22 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=0b10e253c61741848a725dad7ebb99d7 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=2c1623a482b416db1dd70cae5884bbad 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d70a4635ee3ff07dda241c7c47e204e0 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5ce5627bd991880395ea4b69dc0a3e45 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d7ecc6226a30cfb61c96d728127a221e 1800w)
Potet og purresuppe - En Norsk klassiker som fortjener å bli laget!
Kombinasjonen av poteter og purre passer ypperlig til suppe.
Ingredienser
Potet- og purresuppe
- 10 stk medium mandelpoteter
- 2 stk purre (uten det øverste grønne)
- 1 fedd hvitløk
- 4 dl kyllingkraft
- 1 liter melk
- 3 dl kremfløte
- Litt Purreolje
- Sprøstekt Chorizo
- saften av litt sitron
- salt og hvit pepper
Purreolje
- 2 stk Purre (kun det grønne øverst)
- 2 dl solsikkeolje
Denne suppen er enkel å lage og smaker veldig godt! Jeg liker å "piffe" den litt opp med sprøstekt chorizo og purreolje. Det passer også godt med krutonger og bacon. Her får du en utrolig god oppskrift som kommer til å bli populær både for store og små. Rimelige råvarer som smaker fantastisk sammen, det blir ikke bedre enn det. Server som en deilig forrett eller som hovedrett. Har du ikke prøvd denne kombinasjonen tidligere er det på tide.
Steg 1
Start med å lage purreoljen. Skjær av toppen av purrene (det mørke grønne) og skyll godt. Del opp i biter og legg i en blender sammen med oljen. Kjør til en glatt masse og varm opp til kokepunktet. La kjøle ned og sil igjennom en fin sil. Oppbevar på glass eller flaske i kjøleskapet. Denne har en holdbarhet i ca 1 mnd og er perfekt for smak og farge til andre retter også.
![Dsc 0794](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0794.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7fc3cc078e7763cdc05540396d8f942d)
![Dsc 0806 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0806-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2f5dbceab142fc48ac368e56b6fe5766)
![Dsc 0811 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0811-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d073442c345b414fa455734785e4bdd5)
Steg 2
Kutt opp resten av Purren i biter og legg i en kjele sammen med litt olje. Stek på medium varme til løken begynner å bli myk. Legg i hvitløken mot slutten av steketiden. Jeg lar purren steke mens jeg skreller potetene.
![Dsc 0793](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0793.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ca2fd0179a6f5ec7f360ab00e4b9f29f)
Steg 3
Skrell potetene og del opp i mindre biter. Legg i kjelen sammen med kraft, melk og fløte.
![Dsc 0798](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0798.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=451f28c856e3b411edf707a40d29e36c)
Steg 4
Rør om i kjelen under fram til melken har begynt å koke.
![Dsc 0808](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0808.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0092844f6e3282c6f9f463c0d5cfd6fe)
Steg 5
La koke i ca 20 minutter til potetene er helt møre. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
![Dsc 0819 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0819-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=13b200bcb55c975a7c3de5ca88a78ecf)
Steg 6
Kutt chorizo i små biter og stek i litt olje til den har blitt litt sprø og "svetter" en god deilig rød olje.
![Dsc 0800 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0800-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eddcffa351fc1a1dc6ba3293131044bc)
Steg 7
Hell den rykende varme suppen i en suppetallerken og ta over noen dråper med purreolje og strø over litt chorizo. Dette smaker veldig godt og gir noen veldig flotte farger på suppen. Lykke til.
![Dsc 0826](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0826.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b65863a302d56b9163293d3d2e01f601)