Raske kyllingboller med gulrot og søtpotet - populært for store og små!

Dette er en enkel hverdagsmiddag som er populær blant store og små. I tillegg er dette en super rett for å få store og små til å spise mer grønnsaker. I denne oppskriften har jeg brukt kyllingkjøttdeig og gode krydder. Du klarer fint å lage denne på under 30 minutter og restene passer ypperlig som lunsj eller i matpakken til barna. Den deilige kyllingsausen med kokosmelk er smaker utrolig godt og vil du gjøre retten ekstra fristende kan du ta på litt ost som gratineres i ovnen.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 gram kyllingkjøttdeig
  • 3 stk søtpotet
  • 3 stk gulrot
  • 7 dl kyllingkraft
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 boks kokosmelk
  • salt og pepper
Ingredienser

Steg 1

For at dette skal bli en hverdagsrett som lages på kort tid er rekkefølgen viktig. Start med å sette ovnen på 200 grader varmluft. Finn frem en mellomstor kjele og legg i kyllingkraft eller 7 dl vann og 1 kyllingbuljong terning.

Kyllingb5

Steg 2

Sett varmen på kjelen så kraften begynner å koke. Nå kan du begynne å skrelle søtpotet og gulrot. Del opp i passende biter og legg i kraften. Skru ned varmen og la de stå å småkoke i 10 minutter.

Kyllingb6

Steg 3

Når grønnsakene koker er det påtide å lage kyllingbollene. Dette er en veldig enkel versjon. Legg kyllingkjøttdeigen i en bolle og tilsett krydder og griljermel. (eventuelt brødrasp).

Kyllingb3

Steg 4

Rør godt rundt så alle krydderne blir blandet godt inn. Griljermelet gjør at deigen blir litt fastere og det blir lett å lage Kyllingbollene.

Kyllingb2

Steg 5

Bruk rene og fuktige hender og form til ganske store boller. Finn frem en stekeplate eller form og hell i litt olje på bunn. Dette er så ikke bollene skal sitte fast når de stekes. Sett bollene i i ovnen og la steke i ca 10 minutter.

Kyllingb4

Steg 6

Bruke en sil og hell av grønnsakene. Ta vare på kokevannet for den skal du bruke til sausen.

Kyllingb7

Steg 7

Finn frem en ny og mindre kjele og tilsett smør. Når smøret har smeltet tilsetter du melet og rører godt rundt. Spe nå på med den varme kraften. Nå får du en jevn og fin saus som smaker av kylling og grønnsaker. Tilsett kokosmelken og lag koke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron hvis du synes sausen mangler litt syrlighet.

Kyllingb8

Steg 8

Ta nå kyllingbollene i formen ut av ovnen og hell over grønnsaker og sausen. Sett tilbake i den varme ovnen og la steke i 5 minutter til. Hvis du ønsker er det også veldig godt med litt ost på toppen før siste steking.

Kyllingb9

Steg 9

Nå er det bare å sette formen på bordet og la alle forsyne seg selv. Passer også godt med litt salat ved siden av. Lykke til.

Kyllingb10