Ratatouille - Det sunne tilbehøret som passer til nesten alt!

Opprinnelig kommer denne grønnsaksstuingen fra Provence i Frankrike. Det er ekstremt mange måter å lage denne retten og min variant er forenklet litt i forhold til orginalen, men smaker fortsatt utrolig bra!

Ingredienser

porsjoner

Oppskrift

  • 5 stk tomater
  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 1 ss rødvineddik
  • 1 ss god olivenolje
  • 2 ts tørket oregano
  • 0,5 ts cayennepepper
  • salt og pepper
Ingredienser

Det flotte med denne retten er alle de deilige grønnsakene du får i deg. Lag en stor porsjon så har du til flere dager for dette er veldig godt, sunt og enkelt å lage. Dette er enkelt og kan like gjerne serveres til et festmåltid som hverdagsmat. Lag gjerne mer enn du trenger. Det flotte med Ratatouille er at den passer like godt til kjøtt som fisk.

Dsc 0958

Steg 1

Start med å finne frem en stekepanne og hell i litt godt med olivenolje. Sett stekepanna på middels varme.

Dsc 0964

Steg 2

Finkutt løk og hvitløken og legg i panna. La surre i noen minutter mens du kutter opp resten av grønnsakene. Kutt alt i passe terninger. Legg i squash og aubergine og stek i ca 5 minutter.

Dsc 0968

Steg 3

Strø over sukker, salt, pepper og rødvinseddik. La steke i 1 minutt før du heller i tomater, hermetiske tomater og krydder. Smak til om det trenger mer salt eller sukker.

Dsc 0972

Steg 4

Hvis du synes retten er bra balansert heller du den i en ildfast form og steker på 180 grader i ca 30 minutter.

Dsc 0988

Steg 5

Stek i ca 30 minutter på 200 grader. Det gjør ikke noe om den står litt lenger i ovnen. Den kan også holdes varm frem til severing i ovnen, men da må du skru ned varmen en del. Nå er dette tilbehøret klart for servering. Prøv gjerne sammen med lam, fisk, okse. I dag ble det veldig lettvint hos oss og servert sammen med karbonadedeig og ris. Det viktigste er at Ratatouille passer til nesten alt, er sunt og holder flere dager i kjøleskapet.

Dsc 0997