Sellerirotsuppe - Persillerot, ingefær og sellerirot er en herlig smakskombinasjon
Jeg hadde aldri smakt denne kombinasjonen før!! Det blir ikke lenge til neste gang.
Ingredienser
- 12 dl kyllingkraft
- 1 stk sellerirot
- 1 stk persillerot
- 1 klump ingefær
- 3 ss creme fraiche
- 1 ss god olivenolje
- litt cayennepepper
- salt og pepper
- litt sitronsaft
- ristede pinjekjerner
Dette var en utrolig god suppe. En silkemyk konsistens, kjapp å lage og veldig godt. Her kan du lage en sunn suppe med en smakskombinasjon du kanskje ikke har smakt før. Suppen er full av vitaminer og lav på kalorier.
Steg 1
Start med å skrelle og skjære opp sellerirot persillerot i grove biter. Jeg skreller ingefæren og finhakker denne.
Steg 2
Finn frem en kjele og hell i en god olivenolje. Sett på medium varme. Legg i alle grønnsakene. Hell over kyllingkraften og skru opp varmen. Tilsett litt cayennepepper i kjelen. Når det begynner å koke skrur jeg ned til medium varme. La koke i 15 minutter.
Steg 3
Mens suppen koker rister jeg litt pinjekjerner i en tørr panne. Stek til pinjekjernene har fått en litt gylden farge og du kjenner den gode lukten.
Steg 4
Bruk en blender eller stavmikser og kjør glatten til en jevn og glatt suppe. Tilsett creme fraiche og smak til med salt pepper og litt sitronsaft.
Steg 5
Hell tilbake i kjelen og hold varm frem til servering.
Steg 6
Når jeg skal servere suppen heller jeg den i en passende skål. Tilsetter litt ristede pinjekjerner, litt cayennepepper, grovmalt pepper og noen friske urter hvis du har det tilgjengelig. Nyt denne deilige suppen full av vitaminer og kostfiber. Lykke til.