Sellerirotsuppe - Persillerot, ingefær og sellerirot er en herlig smakskombinasjon

Jeg hadde aldri smakt denne kombinasjonen før!! Det blir ikke lenge til neste gang.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 dl kyllingkraft
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk persillerot
  • 1 klump ingefær
  • 3 ss creme fraiche
  • 1 ss god olivenolje
  • litt cayennepepper
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft
  • ristede pinjekjerner
Ingredienser

Dette var en utrolig god suppe. En silkemyk konsistens, kjapp å lage og veldig godt. Her kan du lage en sunn suppe med en smakskombinasjon du kanskje ikke har smakt før. Suppen er full av vitaminer og lav på kalorier.

Dsc 0414 2

Steg 1

Start med å skrelle og skjære opp sellerirot persillerot i grove biter. Jeg skreller ingefæren og finhakker denne.

Dsc 0416

Steg 2

Finn frem en kjele og hell i en god olivenolje. Sett på medium varme. Legg i alle grønnsakene. Hell over kyllingkraften og skru opp varmen. Tilsett litt cayennepepper i kjelen. Når det begynner å koke skrur jeg ned til medium varme. La koke i 15 minutter.

Dsc 0419 3

Steg 3

Mens suppen koker rister jeg litt pinjekjerner i en tørr panne. Stek til pinjekjernene har fått en litt gylden farge og du kjenner den gode lukten.

Dsc 0421

Steg 4

Bruk en blender eller stavmikser og kjør glatten til en jevn og glatt suppe. Tilsett creme fraiche og smak til med salt pepper og litt sitronsaft.

Dsc 0423 2

Steg 5

Hell tilbake i kjelen og hold varm frem til servering.

Dsc 0424

Steg 6

Når jeg skal servere suppen heller jeg den i en passende skål. Tilsetter litt ristede pinjekjerner, litt cayennepepper, grovmalt pepper og noen friske urter hvis du har det tilgjengelig. Nyt denne deilige suppen full av vitaminer og kostfiber. Lykke til.

Dsc 0437