Gjesteblogger

Sjokoladekake med guinness og kremostglasur

Silje Sandberg

Gjesteblogger

Silje Sandberg har den siste tiden erobret mange Norske hjerter med sitt gode smil og fantastiske mat i siste sesongen av Masterchef Norge. Hennes gode resultat ble belønnet med en andre plass. På siden sin siljespiser.no deler hun matglede og oppskrifter.

Nå skal jeg komme med en påstand; jeg kjenner INGEN som ikke liker sjokoladekake. Det jeg derimot vet, er at det er ikke like mange som roper ja (!) når du setter frem en pint med Guiness øl.


Ingredienser

porsjoner

Kakerøren

  • 250 ml Guinness-øl
  • 250 gram meierismør
  • 75 gram bakekakao
  • 200 gram hvitt sukker
  • 200 gram brunt sukker
  • 145 gram rømme
  • 2 stk egg
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 275 gram hvetemel
  • 2,5 ts natron

Smørkrem

  • 400 gram philadelphiaost
  • 225 gram melis
  • 160 gram kremfløte
Ingredienser

Til tross for det er dette en uslåelig kombinasjon i kakeform. Guiness’en gjør kaken supersaftig og med en hint den komplekse smaken av karamell, kaffe og lakris!

Kaken:

Steg 1

Sett ovnen på 180 grader over/undervarme, og smør en springform. Diameter 20-23 cm.

Steg 2

Hell guiness i en kjele og varm opp til kokepunktet.

Steg 3

Tilsett smøret i biter, litt etter litt, til alt er smeltet. Tilsett så bakekakao og sukker.

Steg 4

I en bolle visper du sammen egg og rømme til det er jevnt.

Steg 5

Hell egg og rømmerøren oppi kjelen sammen med guiness-sausen. Til slutt rører du inn mel og natron til en jevn røre.

Steg 6

Ha kakerøren i springformen og stek midt i ovnen i 45 minutter- 1 time avhengig av ovnen og størrelsen på springformen. Sjekk med trespyd/stekepinne i midten av kaka. Når det ikke sitter igjen røre på pinnen er den ferdig.

Steg 7

Avkjøl kaken i formen, eller på en rist til kaken er helt kald.

Smørkrem:

Steg 8

Med miksmaster eller kjøkkenmaskin visper du kremosten til den er glatt og fri for klumper. Sikt så inn melis litt etter litt. Til slutt mikser du inn fløten godt til den får en smørbar konsistens.

Steg 9

Del kaken vannrett på midten for å få to lokk. Ta så det nederste lokket på et kakefat, smør på halvparten av kremostglasuren, før du setter på topplokket.

Steg 10

Smør så utover resten av glasuren (jeg syns det er fint om den ikke er helt glatt på toppen, så her trenger du ikke være Pascal).

Steg 11

Pynt med det du ønsker og servér!

(og spis til du triller)