Sliders den perfekte miniburger - Utrolig godt og perfekt for å dele!

Sliders er utrolig populært!

Ingredienser

stk Sliders

Amerikansk

Sliders

  • 510 gram Kvernet høyrygg
  • 6 små skiver ost
  • 6 stk Sliders hamburgerbrød
  • 6 skiver tomat
  • 0,5 stk løk
  • 6 ss hamburgerdressing (se oppskrift under)

Burgerdressing

  • 4 ss Heinz Majones
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss sennep
  • 3 ss finhakket sylteagurk
  • 5 dråper tabasco
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts sukker
Ingredienser

Disse små burgerne er perfekt for å deles. De kan serveres som snacks, forrett eller en full middag. Størrelsen gjør at de er perfekte å spise og er kun 2-3 biter. De dukket først opp i USA på et sted som het White Castle. Denne trenden har blitt ekstremt populær og jeg kan garantere at setter du et fat med disse på bordet forsvinner de veldig fort! Her skal jeg vise deg alle triksene for å lage perfekte Sliders.

Steg 1

Jeg starter med å lage dressingen. Jeg bruker Gladkokkens Hamburgerdressing som er utrolig god! Det er enkelt å lage og smaker så mye bedre enn kjøpevarianter. Bland sammen alle ingrediensene og smak til så den blir perfekt. Sett i kjøleskapet frem til bruk.

Sliders 3

Steg 2

Jeg bruker kjøttdeig av angusokse. Jeg anbefaler å ha kjøttdeig med mellom 15-20 % fett for de aller beste burgerne. Jeg måler opp 85 gram kjøtt pr burger og bruker en form for å gi dem den perfekte formen. Det er viktig at burgeren er ca like stor i diameter som hamburgerbrødene. Press tommelen ned i midten av burgeren for å skape en liten grop. Dette gjør at de ikke krymper så mye under steking og holder seg mer flate.

Sliders
Sliders 2

Steg 3

Så kutter jeg opp alt tilbehøret som skal på burgerne. Her er det viktig å huske at dette er miniburger så kutt opp tomater i syltynne skiver, løken i små skiver og osten skal passe til størrelsen på burgeren. Det er veldig greit å ha alt klart før du skal begynne å steke burgere.

Steg 4

Krydre kjøttet godt med salt og pepper på begge sider og stek så du får en god stekeskorpe på begge sider. De er aller best når dem er medium stekt og er rosa i midten. På slutten av steketiden legger jeg på ost så dette smelter litt.

Sliders 7

Steg 5

Det er veldig VIKTIG å steke hamburgbrødene på for å skape en perfekt skorpe mot dressingen og burgeren. Dette gjør at brødene ikke blir myke og konsistensen blir enda bedre. Skjær alle burgerbrødene i 2. Den aller beste skorpen får du ved å pensle majones på brødet før det stekes.

Sliders 4
Sliders 5
Sliders 6

Steg 6

Til hamburgere er det perfekt med pommes frites. Jeg friterer opp litt pommes og lager en skål med majones for dipp.

Steg 7

Nå skal vi sette sammen våre Sliders. Finn frem et fat og legg bunnen av burgeren først. Legg på et salatblad og litt dressing. Så legger du på burgeren, tomat og løk. Avslutt med å legge burgerbrødet på toppen og du kan nå servere perfekte Sliders med pommes frites! Jeg kan garantere at disse blir veldig populære når du serverer dem. Lykke til. Jeg har også laget en film du kan se under.

Sliders 9

Se Videoinstruksjon her