![](https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=ec3814d96a1750eda2b0b1761ea414eb 700w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c733ac01b447dc89a7a493d7b32f4405 800w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=4b48880ddcea40e134f05893934ce1f0 900w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6767d27f6f125f509c1be2995471852e 1000w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5262456acfd41b57ce21a39fe2417a61 1100w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=09833aa143467ac3b62d20417d318082 1200w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b39976c0fbc370be8461ce55230abd00 1300w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8f04a823e24893764a385c626c78a407 1400w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=e14ebb0c598d1c11d2f1005bb1458fc7 1500w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=bcbd6324cabf5d7c3607f4a9c6e9e73f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=1606d8b1175a3bc1ee3856acee0980ea 1700w, https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=b2876102bccf5f64ea757585f1bac4dc 1800w)
Bifftallerken - Crème Triple er verdens beste fløtesaus!
Dette er en smaksfest!
Ingredienser
Créme triple
- 8,5 dl kremfløte
- 0,5 dl kald kremfløte
Biff tallerken
- 4 stk biffer
- 16 stk småpoteter
- 4 stk sjalottløk
- 2 stk sitron
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- fersk estragon
- salt og pepper
Perfekt stekt ytrefilet av norsk okse servert sammen med pannestekte poteter, sjalottløk, asparges, grillet sitron, chili og Crème Triple. Dette er en smaksfest! Crème Triple er en av det franske kjøkkenet sin mest fantastiske oppfinnelser. En fransk fløtesaus som består av MYE fløte. Dette er ikke slankekost, men du trenger ikke mye. Det smaker rett og slett himmelsk. Neste gang du ønsker å imponere noen gjester er dette retten å lage. Det ser imponerende ut, men er faktisk veldig lett å lage!
![Sommer 1](https://gladkokken.imgix.net/sommer-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=701e0356a46c7e83abe99c0afe85074e)
Steg 1
Vi starter med sausen for denne skal stå å koke lenge. Den skal koke i ca 1 1/2 time. Den lager seg egentlig selv. Start med å helle 8 1/2 dl kremfløte i en kjele og kok opp. La resten stå i en kopp i kjøleskapet. La denne stå å putre på middels varme i 1 time og 20 minutter. Rør jevnlig med en slikkepott så den ikke fester seg i bunn. Den reduseres mer hele tiden og til slutt sitter du igjen med 1-2 dl og sausen sprekker. Den får mer farge på slutten av koketiden. Når sausen sprekker (se bildet under) så skrur du av varmen og pisker inn den kalde fløten fra kjøleskapet. Dette er en kraftig saus, så du trenger ikke mye pr person.
![Sommer 2](https://gladkokken.imgix.net/sommer-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d3334a4e24d23f34ca0e8c9a3e1c10d0)
![Sommer 3](https://gladkokken.imgix.net/sommer-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=68f245c5c243b6380336fa9211b36a55)
![Sommer 4](https://gladkokken.imgix.net/sommer-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0aa65fa8eb1f9b1259d566d1ccd755da)
Steg 2
Kutt opp potetene i passe store biter. varm opp en kjele med litt smør og stek til de blir gyllene. Når de begynner å bli gyllene tilsetter jeg 1-2 fedd hvitløk, salt , pepper og litt estragon og skur ned varmen. Stek videre i ca 20 minutter. Legg potetene over i en ildfast form.
![Sommer 5](https://gladkokken.imgix.net/sommer-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e5649bc589b7d6714a73f14be53c909)
![Sommer 7](https://gladkokken.imgix.net/sommer-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=23923de9b93ee4ccf252e95cade2730e)
Steg 3
Nå er det på tide å lage skorpe på biffen. Jeg strør på litt godt salt på biffene før jeg steker dem. Etter jeg har lagt potetene i den ildfaste formen skyller jeg og tørker den før jeg tilsetter nøytral olje. Det er best å bruke nøytral olje for det tåler mye høyere temperaturer. Skru oven på maks, sett viften på fullt og lukk opp vinduet. Det blir litt røyk når man steker en biff på så høy varme. Stek biffen fort på alle sider og legg i den ildfaste formen.
![Sommer 8](https://gladkokken.imgix.net/sommer-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8a31c109ade02a5814cd9a7e8b526d1b)
Steg 4
Når du er ferdig med biffen skrur du ned varmen til middels og steker 1/2 sitron til hver av gjestene og 1/2 sjalottløk. Når de har fått en fin brun steke skorpe legger du disse i den ildfaste formen også. Legg litt smør på hver biff sammen med litt hvitløk og chili. Sett en termostat i biffen og stek på 160 grader til biffen når 53 grader. Ta ut formen og legg biffene på en egen tallerken for å hvile.
![Sommer 9](https://gladkokken.imgix.net/sommer-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3b369284a41da87be4972518d110dc6b)
Steg 5
Når biffene har hvilt i ca 15 minutter er det klart for servering. start med å legge på de sprøstekte potetene, deretter lettkokte asparges (koker i saltet vann i 2-3 minutter) legg på sjalottløken, sausen og sitronen. Avslutt med å legge på pene skiver av biff. Pynt med noen små skiver av chili og finhakket estragon. Da er det bare å servere denne sommerlige bifftallerkenen. Jeg garanterer at du får mange komplimenter og smil rundt bordet når du serverer denne. Denne retten serverte jeg på en Himalaya saltstein. Det gir en fantastisk god saltsmak. Lykke til .
![Sommer Front](https://gladkokken.imgix.net/sommer-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=390b37157674596a6686683f3875cdd9)