Bifftallerken - Crème Triple er verdens beste fløtesaus!

Dette er en smaksfest!

Ingredienser

porsjoner

Créme triple

  • 8,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl kald kremfløte

Biff tallerken

  • 4 stk biffer
  • 16 stk småpoteter
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 stk sitron
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • fersk estragon
  • salt og pepper
Ingredienser

Perfekt stekt ytrefilet av norsk okse servert sammen med pannestekte poteter, sjalottløk, asparges, grillet sitron, chili og Crème Triple. Dette er en smaksfest! Crème Triple er en av det franske kjøkkenet sin mest fantastiske oppfinnelser. En fransk fløtesaus som består av MYE fløte. Dette er ikke slankekost, men du trenger ikke mye. Det smaker rett og slett himmelsk. Neste gang du ønsker å imponere noen gjester er dette retten å lage. Det ser imponerende ut, men er faktisk veldig lett å lage!

Sommer 1

Steg 1

Vi starter med sausen for denne skal stå å koke lenge. Den skal koke i ca 1 1/2 time. Den lager seg egentlig selv. Start med å helle 8 1/2 dl kremfløte i en kjele og kok opp. La resten stå i en kopp i kjøleskapet. La denne stå å putre på middels varme i 1 time og 20 minutter. Rør jevnlig med en slikkepott så den ikke fester seg i bunn. Den reduseres mer hele tiden og til slutt sitter du igjen med 1-2 dl og sausen sprekker. Den får mer farge på slutten av koketiden. Når sausen sprekker (se bildet under) så skrur du av varmen og pisker inn den kalde fløten fra kjøleskapet. Dette er en kraftig saus, så du trenger ikke mye pr person.

Sommer 2
Sommer 3
Sommer 4

Steg 2

Kutt opp potetene i passe store biter. varm opp en kjele med litt smør og stek til de blir gyllene. Når de begynner å bli gyllene tilsetter jeg 1-2 fedd hvitløk, salt , pepper og litt estragon og skur ned varmen. Stek videre i ca 20 minutter. Legg potetene over i en ildfast form.

Sommer 5
Sommer 7

Steg 3

Nå er det på tide å lage skorpe på biffen. Jeg strør på litt godt salt på biffene før jeg steker dem. Etter jeg har lagt potetene i den ildfaste formen skyller jeg og tørker den før jeg tilsetter nøytral olje. Det er best å bruke nøytral olje for det tåler mye høyere temperaturer. Skru oven på maks, sett viften på fullt og lukk opp vinduet. Det blir litt røyk når man steker en biff på så høy varme. Stek biffen fort på alle sider og legg i den ildfaste formen.

Sommer 8

Steg 4

Når du er ferdig med biffen skrur du ned varmen til middels og steker 1/2 sitron til hver av gjestene og 1/2 sjalottløk. Når de har fått en fin brun steke skorpe legger du disse i den ildfaste formen også. Legg litt smør på hver biff sammen med litt hvitløk og chili. Sett en termostat i biffen og stek på 160 grader til biffen når 53 grader. Ta ut formen og legg biffene på en egen tallerken for å hvile.

Sommer 9

Steg 5

Når biffene har hvilt i ca 15 minutter er det klart for servering. start med å legge på de sprøstekte potetene, deretter lettkokte asparges (koker i saltet vann i 2-3 minutter) legg på sjalottløken, sausen og sitronen. Avslutt med å legge på pene skiver av biff. Pynt med noen små skiver av chili og finhakket estragon. Da er det bare å servere denne sommerlige bifftallerkenen. Jeg garanterer at du får mange komplimenter og smil rundt bordet når du serverer denne. Denne retten serverte jeg på en Himalaya saltstein. Det gir en fantastisk god saltsmak. Lykke til .

Sommer Front