Gladkokkens Biffsnadder - Min versjon av denne retroklassikeren!

Denne klassikeren er vel mest kjent fra gatekjøkkener med varierende hell og kvalitet.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 gram ytrefilet av okse
  • 10 stk småpoteter
  • 1 stk rød paprika
  • 10 stk champignon
  • 8 stk småløk/sjalottløk
  • smør til steking
  • salt og pepper
  • hjemmelaget bearnaise saus
Ingredienser

Her er min versjon av denne retten og jeg kan røpe at denne versjonen er farlig god! Deilig mør biff, ovnsbakte småpoteter, dessertløk, champignon, paprika og hjemmelaget bearnaise saus. Dette er så langt i fra gatekjøkkrnversjonen du kommer og er vel en gourmetversjon av Biffsnadder.

Steg 1

Start med å dele opp potetene i i biter og legg i en ildfast form. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og stek i ovn på 200 grader til møre. Dette tar avhengig av størrelsen på potetene ca 35 minutter.

Dsc 0256

Steg 2

Resten av retten lager i samme panne. Start med å krydre biffen med salt og pepper og stek i stekepannen til den er medium stekt.

Dsc 0260

Steg 3

Når biffen koser seg i stekepannen kutter jeg opp løk, champignon og paprika.

Dsc 0261

Steg 4

Når biffen er ferdig stekt tar jeg den ut av panna og lar hvile til resten er klart. Legg grønnsakene i stekepannen du stekte biffen. Tilsett gjerne litt ekstra smør, salt og pepper. Når potetene er ferdig heller jeg disse i stekepanna sammen med grønnsakene.

Dsc 0265
Dsc 0270

Steg 5

Jeg lager alltid hjemmelaget bearnaise saus, men det er selvfølgelig også mulig å kjøpe et "ferdig" alternativ. Her er min oppskrift på hjemmelaget bearnaise med instruksjonsvideo Sauce Béarnaise - Min favorittsaus!

Bearnaise Front

Steg 6

Skjær biffen opp i tynne skiver og retten er klar for å nytes. Legg grønnsaksblandijngen på tallerkenene først. Ta på godt med skiver av biff og hell over bearnaise tilslutt. Strø over litt finhakket gressløk og du har en deilig biffsnaddermiddag klar. Lykke til!

Dsc 0284 2