![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=4bbc88dac28d8b2eb4bfd3a06584f195 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=300a1b24a88cbe1e65b2d3883ef7daa0 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=ae175ffbc2416018642ac97fa8ca4ed3 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=0d624277d57aab16f021217f53f713b5 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=cba1bcb4ac88a4d94a8f1776aae4ff3a 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=d42d2af06472ac0c38e23b0817bd456f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=179828e3df0de8073f43807682309b50 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b26b35c1ee6f0469396ca2b95936085e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=63b2cf72ce4e9faa5f1de7aeb06bb1ae 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=3e905e157e0389c4d06572da7f47578d 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=7deac31a0aefe64f9b617035e8504f35 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=8d737950143a7dd9ccc94aa30299e2d8 1800w)
Gladkokkens Biffsnadder - Min versjon av denne retroklassikeren!
Denne klassikeren er vel mest kjent fra gatekjøkkener med varierende hell og kvalitet.
Ingredienser
- 250 gram ytrefilet av okse
- 10 stk småpoteter
- 1 stk rød paprika
- 10 stk champignon
- 8 stk småløk/sjalottløk
- smør til steking
- salt og pepper
- hjemmelaget bearnaise saus
Her er min versjon av denne retten og jeg kan røpe at denne versjonen er farlig god! Deilig mør biff, ovnsbakte småpoteter, dessertløk, champignon, paprika og hjemmelaget bearnaise saus. Dette er så langt i fra gatekjøkkrnversjonen du kommer og er vel en gourmetversjon av Biffsnadder.
Steg 1
Start med å dele opp potetene i i biter og legg i en ildfast form. Ta på litt olivenolje, salt og pepper og stek i ovn på 200 grader til møre. Dette tar avhengig av størrelsen på potetene ca 35 minutter.
![Dsc 0256](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0256.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=287521d81d09a990b19520be41e9bd5d)
Steg 2
Resten av retten lager i samme panne. Start med å krydre biffen med salt og pepper og stek i stekepannen til den er medium stekt.
![Dsc 0260](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0260.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ef6add0aadf35a123161a45288f8a69a)
Steg 3
Når biffen koser seg i stekepannen kutter jeg opp løk, champignon og paprika.
![Dsc 0261](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0261.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8da2d998fc387a46de7bbae0fe90adcb)
Steg 4
Når biffen er ferdig stekt tar jeg den ut av panna og lar hvile til resten er klart. Legg grønnsakene i stekepannen du stekte biffen. Tilsett gjerne litt ekstra smør, salt og pepper. Når potetene er ferdig heller jeg disse i stekepanna sammen med grønnsakene.
![Dsc 0265](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0265.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8ddf6c17963d37518751df520934ca05)
![Dsc 0270](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0270.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5a16cd9346ac47eb290fb99bc12d3124)
Steg 5
Jeg lager alltid hjemmelaget bearnaise saus, men det er selvfølgelig også mulig å kjøpe et "ferdig" alternativ. Her er min oppskrift på hjemmelaget bearnaise med instruksjonsvideo Sauce Béarnaise - Min favorittsaus!
![Bearnaise Front](https://gladkokken.imgix.net/bearnaise-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a616dbca0a3f7db64e03f8dac729d7dc)
Steg 6
Skjær biffen opp i tynne skiver og retten er klar for å nytes. Legg grønnsaksblandijngen på tallerkenene først. Ta på godt med skiver av biff og hell over bearnaise tilslutt. Strø over litt finhakket gressløk og du har en deilig biffsnaddermiddag klar. Lykke til!
![Dsc 0284 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0284-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1b021aa1a5a4652bffb6f61843f94b46)