Sponset av Munkholm

Sunn Kyllinggryte med ingefær - Perfekt på hektiske hverdager!

Denne middagen er perfekt på dager med litt dårlig tid og du fortsatt ønsker en god og næringsrik middag.

Ingredienser

porsjoner

Kyllinggryte

  • 3 stk kyllingfilet
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk paprika
  • 1 klump fersk ingefær
  • 1 stk brokkoli
  • nøytral olje til steking.

Maisennablandingen

  • 4 ss maisennamel
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt

Saus

  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 ss maisennamel
  • 2 ts chilisaus
  • 1 ss soyasaus
Ingredienser

Jeg er veldig glad i kylling og det er noe vi bruker ofte her hjemme. Jeg lager den i mange varianter, men denne er veldig populær og enkel å lage. Jeg synes litt asiatiske smaker passer ypperlig med kylling og denne retten har deilig smak av ingefær og flere gode grønnsaker. Varier gjerne med grønnsakene du har rester av i kjøleskapet. Å lage saus på denne måten er veldig lett!

Steg 1

Start med å finne frem en bolle og tilsett maisenna, gurkemeie, chilipulver og litt salt.

Dsc 0441 2

Steg 2

Skjær kyllingen i tynne strimler og legg i bollen med maisennablandingen. Bland godt med hendene så kyllingen er dekket med denne blandingen.

Dsc 0443 2
Dsc 0444

Steg 3

Finn frem en stekepanne med høy kant eller en kjele. Tilsett godt med nøytral olje og sett på høy temperatur (fra 1-9 bruker jeg 8) Stek litt og litt av kyllingen til den har fått en fin farge og er gjennomstekt. Flytt den stekte kyllingen over på en tallerken eller liknende med kjøkkenpapir så fettet renner av.

Dsc 0445 2

Steg 4

Kutt opp grønnsakene i små biter og del opp brokkolien.

Dsc 0450 3

Steg 5

Hell ut unødvendig olje og la det være litt igjen i kjelen så det kun er litt igjen. Legg i grønnsakene og stek i noen minutter.

Steg 6

Bland sammen kyllingkraft, chilisaus og soya. Tilsett maisennamel og pisk godt sammen til en jevn væske. Hell denne rett i kjelen. Sausen tykner når væsken koker. La koke i 5 minutter.

Dsc 0458 3

Steg 7

Legg kyllingen tilbake i kjelen og bland godt sammen. Skru ned varmen og la småputre i 5 minutter. Nå er kyllinggryta klar til å spises.

Dsc 0467

Steg 8

Jeg pleier å servere denne retten med ris. Hvis du har noen friske urter som koriander eller liknende er det godt å strø over rett før servering. Lykke til!

Dsc 0478