Syrlig kålsalat / Svensk pizzasalat - sunt, friskt og vekker masse gode minner!

Jeg er hekta! Denne syrlige kålsalaten vekker gamle minner og er veldig godt.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stor nykål
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 dl 7% hvit eddik
  • 1 ss oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit balsamico (valgfritt)
Ingredienser

Jeg husker veldig godt når jeg var liten og var på Pizzarestaurant i Sverige. Før og til pizzaen fikk vi servert denne deilige friske kålsalaten. Nå har jeg laget det igjen og det er så godt. Passer ypperlig som tilbehør til grillmat, fisk og selvfølgelig Pizza hvis du vil gjøre som i Sverige.

Dsc 0739

Steg 1

Start med å ta av de ytterste blandene på en nykål og skyll godt. La kålen renne av seg. Skjær opp kålen i tynne strimler med en kniv. Ikke ta med stilken.

Dsc 0744

Steg 2

Bland sammen eddik, balsamico, salt og oregano i en bolle. Visp sammen og spe på med olivenolje. Smak til. Hvis du ønsker den mer syrlig ta i litt ekstra eddik. Hvis du ønsker den mildere tar du i litt mer olje.

Dsc 0742

Steg 3

Legg den finstrimlede kålen i en bolle og hell over oljeblandingen. Bland godt sammen med hendene. Ta på plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. Den blir best hvis du lager den dagen før. Hvis du har den i en lufttett boks i kjøleskap holder den i ca 5 dager.

Dsc 0746

Server som et friskt tilbehør til kjøtt, fisk eller pizza. Dette er sunt, friskt og veldig godt!

Dsc 0762