En enkel og deilig dessert
Ingredienser
Panacotta
- 5 dl gresk yoghurt naturell
- 5 dl kremfløte
- 100 gram sukker
- 3 ts rålakrispulver
- 4 stk gelatinplater
- litt hvit sjokolade
- bringebærstøv eller gullstøv til pynt
Pasjonsfruktsaus
- 4 stk pasjonsfrukt
- 3 ts sukker
Denne oppskriften har jeg laget mange ganger og den smaker fortreffelig. Jeg synes det er godt når det er litt syrlighet i desserten. Så i denne oppskriften blander jeg gresk yoghurt med fløte. En liten smak av lakris og den syrlige pasjonsfrukten passer veldig godt til avslutte et måltid med. Jeg pynter desserten med bringebær, bakt hvit sjokolade og gjerne litt bringebær eller gullstøv. Det fine med en slik dessert er at du kan gjøre alt i stand tidlig på dagen eller dagen før du skal ha gjester på besøk. Da blir det lite jobb når du har gjestene på besøk og du kan nyte selskapet. Jeg synes det er stilig og servere i et cocktailglass.
Steg 1
Start med å helle fløte i en kjele og tilsett sukker og lakrispulver. Varm opp fløtemiksen til ca 80 grader og la den trekke i noen minutter under kokepunktet.
Steg 2
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann. Når fløtemiksen er klar tar du opp gelatinen og presser ut vannet. Hell i den varme fløtemiksen og rør til de er løst opp.
Steg 3
Tilsett yoghurten og rør til du har en jevn masse. Finn frem glass eller skåler og hell oppi panacotta røren. La stå i noen minutter før du setter den i kjøleskapet.
Steg 4
Del pasjonsfrukten i 2 og skrap ut innholdet. Kjør i en blender sammen med sukker. Hell over panacottaen rett før servering.
Steg 5
Pynt med bringebær og bakt hvit sjokolade. For å lage sjokoladen setter du ovnen på 200 grader og dekker et stekbrett med bakepapir. Brekk av noen biter og stek til sjokoladen får en gylden brun farge. Kjøl ned og sjokoladen er klar. Dette er en spennende og morsom variant av en klassisk dessert. Lykke til!