![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c82b1300c7e630b57da305334face57b 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=6544f67dccfd123595c2964c3e790712 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d670dde64d9eb18b96de6c0d5e3ebbf0 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e80ac1b18749723a2d00a6b9f6d36d8f 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=86c5abbc752a38b40c59b85f3365da89 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=6f090dcdb7f820f51c3d2973649faeb6 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e5aed1aa3b9ea00755c3ca06d71bd0af 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=418bf8f366d8aa70ad1437b075ff95b9 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b7381a9d18103041e553ad600384338a 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=917e2ce87e624784fb0e716bf03f2076 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=875de1198b837ea6e8e91499a1f3003c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=42fdff0f9eb81db90e1fd1d7849c96fc 1800w)
Hjemmelaget karamellpudding - kanskje Norges mest populære dessert.
Det er ikke uten grunn til at karamellpudding er en av de mest populære dessertene i Norge. Mange lager dette hele året, men i juletiden er det mange som har dette som en tradisjon
Ingredienser
- 2,5 dl sukker til karamell
- 0,5 dl vann til karamell
- 5 dl kremfløte
- 5 dl hel melk
- 4 ss sukker
- 1 stk vaniljestang
- 8 stk egg
Å lage en god karamellpudding selv er faktisk ganske enkelt og smaken er i en helt annen klasse en de dårlige alternativene du får kjøpt ferdig. Jeg har laget en instruksjonsvideo til denne desserten. Følger du denne oppskriften og ser på videoen garanterer jeg at du klarer å lage en fantastisk god hjemmelaget karamellpudding. Det er en del triks for å få det beste resultatet og det skal jeg selvfølgelig dele med deg.
Steg 1
Karamellen: Start med å lage karamellen. Tilsett 2,5 dl sukker sammen med vannet til karamellen og kok opp på litt over medium varme. (jeg bruker 6 på en skala fra 1-9) Når du bruker vann i sukkeret er det lettere å lage karamell. La sukkeret koke og kun rist litt på kjelen av og til. Det er viktig å få en godt brunet karamell, men den skal ikke bli brent. Så når den har fått en godt gylden farge skrur du av varmen og heller den i en smurt form. Dette må gå ganske fort for sukkeret stivner fort. Når dette er gjort setter du formen med karamellen til side.
Steg 2
Fløteblandingen: Start med å finne frem en kjele og tilsett kremfløte, melk, sukker. Del vaniljestangen i to som vist i video og skrap ut innholdet. Legg både stang og frøene i fløteblandingen. Varm opp på medium varme til det begynner å småkoke. La småkoke i 2 minutter. Når fløteblandingen varmes opp tar du 8 egg i en bolle og pisker lett sammen. Når fløteblandingen er ferdig siler du denne litt og litt sammen med eggene. Ikke tilsett for mye varm fløte i eggene før du har pisket. Når du har fått i hele fløteblandingen blander du rolig sammen.
Steg 3
Nå heller du forsiktig blandingen over i formen som allerede har karamellen i bunn. La denne stå i 15 minutter før du setter den i ovnen. Dette gjør at du får mindre bobler og en bedre konsistens. Varm opp ovnen til 110 grader varmluft eller 120 grader vanlig og sett inn en stekeform. Flytt brødformen forsiktig inn i ovnen og oppi formen. Hell på kokende vann til du dekker 1/3 - 1/2 del av brødformen. Lukk døren og la stå og kose seg i 1 time og 45 minutter til 2 timer. Det kan variere litt fra ovn til ovn. Sjekk forsiktig når tiden nærmer seg at puddingen har fått en skjelvende og litt fastere konsistens. Ta ut formen og la stå på benken i 20 minutter før du flytter den inn i kjøleskapet. La stå over natten eller minimum 2 timer. Skjær forsiktig med en kniv langs kanten og legg formen du ønsker å servere den oppå. Snu med en bestemt og rask bevegelse. Karamellpuddingen skal løsne fint fra formen og den deilige karamellsausen renner pent over puddingen.
![Dsc 0385 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0385-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=15d50f36d196c65cb074b3a81513af82)
Server gjerne med litt pisket krem, men jeg liker den best akkurat som den er. Lykke til og nyt en deilig klassisk Norsk dessert.
I denne videoen ser du hvordan jeg lager karamellpudding.