![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=765c80275654834bcb35fe6ee445371f 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a396861636daa0ed15af2c1ea0f0ccc2 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=5def6525d1d81cb0d160446f05e85885 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3ef9bcfd25253ec1fca998453bbce2a9 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5042fa1cd1bf4ee61bd07f995599fc7d 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b01eacc57a88ac103b0b7ee0705b2067 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=7d2ce5d4280c54ffe1b64f6f867e2298 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8fca97237c6450723a73a992bb820d5b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=bd30fa613f85da935b9c1f4fcd174886 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=335d6d9d11dc44cde11d98cad8c39b76 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f84abc39c0304a4f75dedd66c2365eb5 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=f93b3a80a9de995aef440f17f064b117 1800w)
Vaniljeis, hasselnøttcrumble og salt karamell - Den perfekte dessert!
Når jeg serverer denne desserten blir det stille rundt bordet før komplimentene hagler!
Ingredienser
- 1 stk store kuler hjemmelaget iskrem
- 3 ss hasselnøttcrumble
- 1 ss salt karamellsaus
Jeg gjør mange kokkeoppdrag og lager mange typer desserter. Den kanskje mest populære er hjemmelaget vaniljeis med crumble og karamellsaus. Det er noe med de enkle gode smakene og konistensene som aldri slår feil! Det fine med denne desserten er at alle elementene kan gjøres i stand dagen før. Så setter du sammen retten når den skal servers.
Steg 1
Start med å lage vaniljeiskremen. Her kan du se grundig forklaring og oppskrift om hvordan du lager den. Du kan selvfølgelig også bytte ut med kjøpeiskrem, men velg da is av god kvalitet. Hjemmelaget Vaniljeis - Sånn lager du perfekt is!
![Dsc 0683 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0683-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7cc5e7de62dece843ab430068dcd1036)
Steg 2
Hasselnøtt crumble kan lages flere dager i forveien at du skal ha selskap. Her ligger link til hele oppskriften og steg for steg forklaring. Hasselnøtt crumble - Perfekt til iskrem.
![Dsc 0649](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ad79964730980a860ab8ed35826716e7)
Steg 3
Jeg elsker salt karamellsaus. Det er enkelt å lage selv og smaker mye bedre enn alternativene du får kjøpt på butikken. Her ligger link til min oppskrift. Salt karamellsaus - Ren nytelse!
![Dsc 0666 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0666-2_190502_130538.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c1f992c0f2a6c7c1f208e4d8ae0c488d)
Steg 4
Nå skal du bare sette sammen retten. Jeg starter med å legge ut crumble på alle tallerkenene. det kan være smart å bruke en liten form for at det skal bli like mye i alle og se fint ut ved servering. Legg en stor kule iskrem på toppen og avslutt med å helle over litt av den gode sausen. Server og vent på komplimentene fra gjestene. Dette er virkelig godt!
![Dsc 0690 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be5db8041f8063d1b89d83735a1a24ff)