Hasselnøtt crumble - Perfekt til iskrem.

Hasselnøtter, brunet smør og sukker blir perfekt strøssel.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 gram hasselnøtt kjerner
  • 200 gram sukker
  • 100 gram hvetemel
  • 100 gram brunet smør
Ingredienser

Dette er en oppskrift jeg har brukt flere ganger som et sprøtt element når jeg gjør kokkeoppdrag. Det er lett å lage, smaker fantastisk og kan oppbevares i lengre tid i en lufttett beholder.

Steg 1

Start med å blande sukker, hasselnøtter og mel i en blender til det får en grov sandete konsistens.

Dsc 0625 3
Dsc 0624 2

Steg 2

Smelt smøret og brun smøret. Dette gjør du ved å koke ned smøret på medium + varme. Når det slutter å boble tar det noen sekunder før det blir brunt. Da kjenner du en nøtteaktig lukt og det brunede smøret er ferdig. Ikke vent for lenge da blir smøret brent.

Dsc 0626 4

Steg 3

Hell smøret sammen med det tørre og bland sammen i blenderen. Smør/hell massen over et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til massen har fått en gylden farge og sukkeret har smeltet sammen. La dette kjøle seg ned og legg tilbake i blenderen. Kjør noen sekunder og du har et perfekt Crumble. Oppbevares i en lufttett boks frem til du skal bruke det.

Dsc 0629 2
Dsc 0649