Hasselnøtter, brunet smør og sukker blir perfekt strøssel.
Ingredienser
- 250 gram hasselnøtt kjerner
- 200 gram sukker
- 100 gram hvetemel
- 100 gram brunet smør
Dette er en oppskrift jeg har brukt flere ganger som et sprøtt element når jeg gjør kokkeoppdrag. Det er lett å lage, smaker fantastisk og kan oppbevares i lengre tid i en lufttett beholder.
Steg 1
Start med å blande sukker, hasselnøtter og mel i en blender til det får en grov sandete konsistens.
![Dsc 0625 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5c3a2fce884acc43fa35d9ac50fbb282)
![Dsc 0624 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0624-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=30ebf68fa8286c2d26e912eca059d8d6)
Steg 2
Smelt smøret og brun smøret. Dette gjør du ved å koke ned smøret på medium + varme. Når det slutter å boble tar det noen sekunder før det blir brunt. Da kjenner du en nøtteaktig lukt og det brunede smøret er ferdig. Ikke vent for lenge da blir smøret brent.
![Dsc 0626 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0626-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2c6ddfb6d686f1e19a886eeb7fe88bfe)
Steg 3
Hell smøret sammen med det tørre og bland sammen i blenderen. Smør/hell massen over et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til massen har fått en gylden farge og sukkeret har smeltet sammen. La dette kjøle seg ned og legg tilbake i blenderen. Kjør noen sekunder og du har et perfekt Crumble. Oppbevares i en lufttett boks frem til du skal bruke det.
![Dsc 0629 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0629-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c3539bced642a237b183dd09dd9bfa19)
![Dsc 0649](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0649.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ad79964730980a860ab8ed35826716e7)