Jeg har blitt veldig glad i ferske vårruller

Ingredienser

porsjoner

Vårruller

  • 16 stk rispapir
  • 1 stk mango
  • 2 stk gulrot
  • 800 gram salmalaks
  • 100 gram risnudler
  • 100 gram bønnespirer
  • 2 stk rød chili uten frø
  • 2 stk rød paprika

Ponzu saus

  • 5 ts soyasaus
  • 1 ts riseddik
  • 1 stk lime (kun saften)
  • Finhakket chili og ingefær

Hoisin med peanøtter

  • 2 ss nøytral olje
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss hoisin saus
  • 2 ss peanøttsmør
Ingredienser

Denne vietnamesiske varianten av vårruller er veldig godt. Det er enkelt å lage hjemme. Du kan selv velge hvilke grønnsaker du ønsker å fylle vårrullen med. Det er viktig med gode sauser til ferske vårruller. I dag hadde jeg 3 sauser til. Denne maten fungerer perfekt på hverdager og til festmat. Det er mest vanlig å servere som en forrett, men jeg liker det veldig godt som middag også. I mine øyne er dette så sunt at jeg gjerne spiser meg mett. Skal du først lage noen, så lag noen ekstra og pakk i plastfolie. Da har du en spennende niste/lunsj dagen etter. Sjekk denne videoen for hvordan du lager de!

Steg 1

Kutt opp alle råvarene i passende str så det passer i en vårrull. Kok glassnudler og legg alt frem på bordet lett tilgjengelig.

Steg 2

Skjær opp laksen i tynne skiver og mariner i litt lime og soya.

Steg 3

Fukt rispapiret og fyll opp med ønskede grønnsaker og laks. Rull sammen som vist på videoen og nå er vårrullen klar.

Steg 4

Lag noen gode dipper eller kjøp ferdig i butikken og server. Lykke til.

Ferske Varruller