Sponset av Frøya Salmon
Ferske vårruller med laks - Deilig, crispy og sunt!
Jeg har blitt veldig glad i ferske vårruller
Ingredienser
Vårruller
- 16 stk rispapir
- 1 stk mango
- 2 stk gulrot
- 800 gram salmalaks
- 100 gram risnudler
- 100 gram bønnespirer
- 2 stk rød chili uten frø
- 2 stk rød paprika
Ponzu saus
- 5 ts soyasaus
- 1 ts riseddik
- 1 stk lime (kun saften)
- Finhakket chili og ingefær
Hoisin med peanøtter
- 2 ss nøytral olje
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss hoisin saus
- 2 ss peanøttsmør
Denne vietnamesiske varianten av vårruller er veldig godt. Det er enkelt å lage hjemme. Du kan selv velge hvilke grønnsaker du ønsker å fylle vårrullen med. Det er viktig med gode sauser til ferske vårruller. I dag hadde jeg 3 sauser til. Denne maten fungerer perfekt på hverdager og til festmat. Det er mest vanlig å servere som en forrett, men jeg liker det veldig godt som middag også. I mine øyne er dette så sunt at jeg gjerne spiser meg mett. Skal du først lage noen, så lag noen ekstra og pakk i plastfolie. Da har du en spennende niste/lunsj dagen etter. Sjekk denne videoen for hvordan du lager de!
Steg 1
Kutt opp alle råvarene i passende str så det passer i en vårrull. Kok glassnudler og legg alt frem på bordet lett tilgjengelig.
Steg 2
Skjær opp laksen i tynne skiver og mariner i litt lime og soya.
Steg 3
Fukt rispapiret og fyll opp med ønskede grønnsaker og laks. Rull sammen som vist på videoen og nå er vårrullen klar.
Steg 4
Lag noen gode dipper eller kjøp ferdig i butikken og server. Lykke til.