Sponset av Frøya Salmon

Laksespyd med deilig tilbehør - sunt, enkelt og godt!

Dette er en veldig god og enkel middag som passer ypperlig når man har litt dårlig tid og ønsker en sunn middag. Laks er en veldig bra og bruke til hverdagsfisk.

Ingredienser

grillspyd
  • 400 gram laks
  • 4 stk paprika
  • 2 stk rødløk
  • 1 ss soya
  • salt og pepper
Ingredienser

Den tåler både høy varme, sterke smaker og når du kjøper av god kvalitet trenger du ikke være bekymret for om maten er stekt igjennom. I dag lager jeg grillspyd med laks og paprika. Servert sammen med salat, løksalat, avokado, squash, grillet sitron, koriander og chili.

Steg 1

Start med å skjære laksen opp i passende store firkanter. Det samme gjør jeg med paprika. Bruk gjerne paprika med forskjellig farger da blir retten enda mer fargerik og innbydende.

Lspyd 2

Steg 2

Nå er det så enkelt som å tre på annen hver bit med paprika og laks. Avslutt hvert spyd med en grønnsaksbit. Det holder alle de andre bitene på plass. Ta over litt nøytral olje og litt nykvernet sort pepper.

Lspyd 3

Steg 3

Du kan steke disse i en panne, på grillplate eller grillen ute. Laksen trenger ikke lang tid på grillen. Grill på direkte varme så du får litt skorpe, men laksen trenger ikke å være gjennomstekt. Etter den er ferdig grillet pensler du på litt soya saus.

Lspyd 4

Server sammen med en enkelt rødløk og tomatblanding. Denne lager jeg så enkelt at jeg skjærer løk i tynne strimler og blander med gode tomater. Hell over litt olivenolje og strø på litt salt og pepper. Bland gjerne inn litt koriander. Det passer godt å servere avokado til. Jeg har også med litt hjertesalat, koriander og chili. Laks passer til det meste så her kan du være kreativ med tilbehøret. Lykke til.