Margbein med toast og syrlig urtesalat - Enkelt og perfekt!

Billig råvare med magisk god smak!

Ingredienser

porsjoner

Stekt margbein

  • 4 halve margbein av okse
  • 1 stk baguett
  • olivenolje
  • salt og pepper

Syrlig urtesalat

  • 2 håndfull ruccola
  • 1 håndfull bladpersille
  • 0,5 håndfull fersk estragon
  • 1 stk sitron (kun saften)
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss kapers
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ts honning
  • salt og pepper
Ingredienser

Margbein av okse får du kjøpt hos slakteren og det er en rimelig råvare. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en deilig forrett med denne råvaren. Margbein er veldig fett så det er perfekt med den syrlige salaten og de sprø toastene.

Margbein 2

Steg 1

Kvelden før jeg skal lage og servere denne retten legger jeg beina form med kaldt saltet vann. Dette renser margbeina og trekker ut eventuelle blodrester. De blir fine og hvite og mer delikate. Oppbevar i kjøleskap over natten. Hell av vannet og tørk med tørkepapir før du skal lage dem.

Margbein

Steg 2

Salaten er veldig god. Start med å blande sitronsaft, dijon sennep, honning og olivenolje til en vinaigrette.( pisk sammen) Kutt opp sjalottløk, persille og estragon. Finn frem en bolle og tilsett ruccola, urtene og løken. Tilsett kapers og dressingen. Bland sammen og smak til med salt og pepper.

Margbein 3
Margbein 4

Steg 3

For å lage disse små sprø toastene kjøper jeg en ferdig baguette og skjærer i tynne skiver. Hell over noen dråper med olivenolje og stek i toastjern eller stekepanne til sprø.

Margbein 5

Steg 4

Finn frem et stekebrett og dekk til med alufolie. Jeg lager også noen små "baller" av alufolie så beina ligger stødig og med oversiden opp i stekovnen. Smør inn med litt olivenolje og krydre rikelig med salt og pepper. Sett inn i en forvarmet ovn på 225 grader. Stekes i 15-20 minutter.

Margbein 6

Steg 5

Serveres rykende varme med toast og den gode salaten. Jeg liker å servere med litt ekstra salt og en t-skje så du kan pirke ut den stekte margen. Når du skal spise dette tar du den stekte margen på toasten og topper med syrlig urtesalat. En rustikk og veldig god rett. Lykke til.

Margbein 7