![](https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c7a06269e33a0d123228df8a92420ed9 700w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=eb8df49dafefa081d54d8f58f58c9a66 800w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=cc1f8ae3ea80fd9c0f280153407d9ea1 900w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=314793247a718f9565fd15c71c87f7e9 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=071d43c75baad6f3214ab2a2fcde5665 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e9051e9469ba52c205ac35c8782c1193 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9fe0cb7af7d240e105672adf8c002852 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d1f08463b862ef80537b51d51923fe08 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3523b74db19160f3eb0b532d20adb01e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c5eae1863c403f46619f262bb4c72873 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=fee1404f1b91e97d2be6255deb33f40a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a6536316557b05d2f3f7c5b9d6bfd644 1800w)
Margbein med toast og syrlig urtesalat - Enkelt og perfekt!
Billig råvare med magisk god smak!
Ingredienser
Stekt margbein
- 4 halve margbein av okse
- 1 stk baguett
- olivenolje
- salt og pepper
Syrlig urtesalat
- 2 håndfull ruccola
- 1 håndfull bladpersille
- 0,5 håndfull fersk estragon
- 1 stk sitron (kun saften)
- 1 dl olivenolje
- 2 ss kapers
- 1 stk sjalottløk
- 1 ts honning
- salt og pepper
Margbein av okse får du kjøpt hos slakteren og det er en rimelig råvare. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en deilig forrett med denne råvaren. Margbein er veldig fett så det er perfekt med den syrlige salaten og de sprø toastene.
![Margbein 2](https://gladkokken.imgix.net/Margbein-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1b5920d7906f2ce9beb909e6f9f2c4e1)
Steg 1
Kvelden før jeg skal lage og servere denne retten legger jeg beina form med kaldt saltet vann. Dette renser margbeina og trekker ut eventuelle blodrester. De blir fine og hvite og mer delikate. Oppbevar i kjøleskap over natten. Hell av vannet og tørk med tørkepapir før du skal lage dem.
![Margbein](https://gladkokken.imgix.net/Margbein.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6b138969a0ea8263949d72a3aec37d80)
Steg 2
Salaten er veldig god. Start med å blande sitronsaft, dijon sennep, honning og olivenolje til en vinaigrette.( pisk sammen) Kutt opp sjalottløk, persille og estragon. Finn frem en bolle og tilsett ruccola, urtene og løken. Tilsett kapers og dressingen. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
![Margbein 3](https://gladkokken.imgix.net/Margbein-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f1e5fb326f5f10a6ba8580da1698e75f)
![Margbein 4](https://gladkokken.imgix.net/Margbein-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=75419e2951256f8417517a73c4187458)
Steg 3
For å lage disse små sprø toastene kjøper jeg en ferdig baguette og skjærer i tynne skiver. Hell over noen dråper med olivenolje og stek i toastjern eller stekepanne til sprø.
![Margbein 5](https://gladkokken.imgix.net/Margbein-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e1db6deb56dca38a7cf1e0db31ec8977)
Steg 4
Finn frem et stekebrett og dekk til med alufolie. Jeg lager også noen små "baller" av alufolie så beina ligger stødig og med oversiden opp i stekovnen. Smør inn med litt olivenolje og krydre rikelig med salt og pepper. Sett inn i en forvarmet ovn på 225 grader. Stekes i 15-20 minutter.
![Margbein 6](https://gladkokken.imgix.net/Margbein-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=17bf7391098b8c5a76561283d7d543b4)
Steg 5
Serveres rykende varme med toast og den gode salaten. Jeg liker å servere med litt ekstra salt og en t-skje så du kan pirke ut den stekte margen. Når du skal spise dette tar du den stekte margen på toasten og topper med syrlig urtesalat. En rustikk og veldig god rett. Lykke til.
![Margbein 7](https://gladkokken.imgix.net/Margbein-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8ea1b182445ca90142b92844334a5ae3)