Chimichurri - klassisk Argentinsk grillsaus!

Jeg elsker denne sausen og bruker den på mange retter!

Ingredienser

mellomstort syltetøyglass
  • 3 ss oregano
  • 1,5 ss milde chiliflakes
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss kokende vann
  • 4 fedd revet hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1,5 dl extra virgin olivenolje
Ingredienser

Chimichurri er en fantastisk god grillsaus fra Argentina. Denne deilige sausen passer perfekt til grillet eller stekt kjøtt, fisk og kylling. Hvis du ikke har lagd denne sausen før er det virkelig på tide. I Argentina finner du alltid denne sausen og det finnes mange ulike varianter, men denne oppskriften er basert på den klassiske oppskriften. Jeg har også laget en video av hvordan jeg lager denne nederst i oppskriften.

Chimichurri

Steg 1

Start med å tilsette salt, chiliflakes og oregano av god kvalitet i en bolle. Jeg prøver å kjøpe oregano av litt bedre kvalitet når jeg lager denne sausen. Chiliflakene burde også være litt milde. Hell over litt kokende vann og rør sammen til væsken forsvinner. Dette gjøres for å få mer smak ut av de tørkede krydderne og saltet løser seg opp i vannet.

Chimichurri 2

Steg 2

Riv opp eller mos hvitløksfeddene og bland inn sammen med finhakket bladpersille. Her er det viktig å bruke et par minutter ekstra på å finhakke persillen. Dette gjør at smaken blir jevnere fordelt i sausen og du slipper større biter.

Steg 3

Hell over 1 del rødvinseddik og 3 deler olivenolje. Det er forholdet mellom rødvinseddiken og oljen som er viktig for riktig balanse. Igjen anbefaler jeg å bruke både eddik og olje av god kvalitet. Hvis råvarene er gode blir også sluttresultatet enda bedre. Rør godt sammen og tilsett over på lufttette glass. Sausen holder seg god i ca 1 uke i kjøleskap og den trenger 1 dag i kjøleskapet før alle smakene virkelig blander seg sammen og skaper magi.

Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne sausen.

Chimichurri 4