Salsa Verde - Grønn Mexicansk salsa med tomatillos

Denne grønne salsaen gjør tacoen magisk god!

Ingredienser

stor bolle
  • 800 gram tomatillos
  • 2 stk jalapeno pepper
  • 1 stk løk
  • 3 ts olivenolje
  • 1 dl vann
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 håndfull koriander
  • 1 håndfull bladpersille
  • 2 stk lime
  • 0,5 ts salt
Ingredienser

Denne klassiske sausen fra Mexico brukes til veldig mange tacoer. Det er stor ære i å lage de beste sausene og det finnes veldig mange ulike versjoner. Jeg har tatt utgangspunkt i klassiske Mexicanske oppskrifter her. Tomatillos er grønne små tomater med en mye friskere smak. Sjekk også video i bunn for å se hvordan jeg lager denne salsaen.

Salsa Verde

Start med å fjerne skallet fra tomatillo og legg over i en ildfast form. Legg i samme formen jalapeno pepper og hvitløksfedd. Hell over litt olivenolje og vann. Sett i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca 15 minutter. Dette gjøres for å gjøre de litt umodne tomatene, hvitløken og japalapeno litt mindre råe i smaken.

Salsa Verde 2

Steg 1

Finkuttet en løk og legg i en bolle. Det er viktig at løken er ganske finkuttet. Over løken presser jeg limesaften. Dette marinerer løken litt og gir litt mindre sting.

Salsa Verde 3

Steg 2

Når tomatilloene er ferdig i ovnen, heller jeg de over i en blender og kjører til en litt grov salsa. Hell nå den rykende varme salsaen over den finkuttede løken. Nå blir løken litt varmebehandlet uten at den blir kokt.

Salsa Verde 4

Steg 3

La sausen kjøle seg ned til ca romtemperatur og tilsett masse finhakket koriander og bladpersille. Årsaken til at det er smart å vente er at urtene holder fargen sin bedre når salsaen ikke er varm. Smak til med salt og eventuelt mer limejuice.

Salsa Verde 6

Steg 4

Nå har du en perfekt Mexicansk Salsa Verde. Sausen er ikke veldig sterk, men har en frisk og god smak. Perfekt tilbehør til Taco. Lykke til. Her kan du se video av hvordan jeg lager Salsa Verde.