![](https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=1f485f79686db4fd9506638805333b3f 700w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=f6cea3d6b19701c9127c76eb6a9d8d2c 800w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=bde08835254179e2f6068e19ad73299e 900w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=211d74f5dab42495e81035fc8bbc275b 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=6d480dce14f45cd3593d0fbd0599f1a6 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=16e19e56081ff81360572f8517800cee 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=8f3d65356d015a8eb9e3eaf75ae5aa31 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d50b62d3ca165aa7f5d8fff9ecabbacb 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=f4b7c23ed4767c9f3eebbc96de0d37d6 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7601a5967939283988e48cb1a148c71f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c02e87dc3ce744097c7ba0f13a53d4c6 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-7_2022-08-03-111316_nixw.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=31b70ce3115ef7217c9e124a3bc20c7f 1800w)
Salsa Verde - Grønn Mexicansk salsa med tomatillos
Denne grønne salsaen gjør tacoen magisk god!
Ingredienser
- 800 gram tomatillos
- 2 stk jalapeno pepper
- 1 stk løk
- 3 ts olivenolje
- 1 dl vann
- 6 fedd hvitløk
- 1 håndfull koriander
- 1 håndfull bladpersille
- 2 stk lime
- 0,5 ts salt
Denne klassiske sausen fra Mexico brukes til veldig mange tacoer. Det er stor ære i å lage de beste sausene og det finnes veldig mange ulike versjoner. Jeg har tatt utgangspunkt i klassiske Mexicanske oppskrifter her. Tomatillos er grønne små tomater med en mye friskere smak. Sjekk også video i bunn for å se hvordan jeg lager denne salsaen.
![Salsa Verde](https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde_2022-08-03-111327_yhfh.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=090cc34645dac70cc4d96a091f19dd08)
Start med å fjerne skallet fra tomatillo og legg over i en ildfast form. Legg i samme formen jalapeno pepper og hvitløksfedd. Hell over litt olivenolje og vann. Sett i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca 15 minutter. Dette gjøres for å gjøre de litt umodne tomatene, hvitløken og japalapeno litt mindre råe i smaken.
![Salsa Verde 2](https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=665529d69548fcc40714934a476d3f47)
Steg 1
Finkuttet en løk og legg i en bolle. Det er viktig at løken er ganske finkuttet. Over løken presser jeg limesaften. Dette marinerer løken litt og gir litt mindre sting.
![Salsa Verde 3](https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fc013250aa68164a8f5fdd623032e297)
Steg 2
Når tomatilloene er ferdig i ovnen, heller jeg de over i en blender og kjører til en litt grov salsa. Hell nå den rykende varme salsaen over den finkuttede løken. Nå blir løken litt varmebehandlet uten at den blir kokt.
![Salsa Verde 4](https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5df342f5cdce20b68a2a29b1d278c990)
Steg 3
La sausen kjøle seg ned til ca romtemperatur og tilsett masse finhakket koriander og bladpersille. Årsaken til at det er smart å vente er at urtene holder fargen sin bedre når salsaen ikke er varm. Smak til med salt og eventuelt mer limejuice.
![Salsa Verde 6](https://gladkokken.imgix.net/Salsa-Verde-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=07f0622f05c05c7810614ccbc14993aa)
Steg 4
Nå har du en perfekt Mexicansk Salsa Verde. Sausen er ikke veldig sterk, men har en frisk og god smak. Perfekt tilbehør til Taco. Lykke til. Her kan du se video av hvordan jeg lager Salsa Verde.