Verdens beste loff - Lær deg å lage hjemmelaget fletteloff

Dette er den beste loffen jeg noen gang har smakt!

Ingredienser

stor fletteloff
  • 3 dl h-melk
  • 2 dl vann
  • 2 ss akasi honning
  • 1 ts havsalt
  • 0,5 pakke tørrgjær (for søte deiger)
  • 1 stk egg
  • 50 gram meierismør
  • 800 gram hvetemel (helst tipo 00/ pizzamel)
Ingredienser

Noen ganger er det bare helt nydelig med et lyst brød som en loff. Når sommeren kommer er det ikke mye som smaker bedre enn reker med tilbehør servert på en god loffskive. Her får du en enkel og veldig god oppskrift på fletteloff.

Steg 1

Start med å blande sammen melk, vann, honning, egg og gjær. Jeg passer på at den ferdig melkeblandingen blir lunka. Jeg bruker da kald melk og litt varmt vann. Rør sammen og hell i kjøkkenmaskinen. Hell i 2/3 del av melet og saltet og kjør til en glatt masse. Spe på med resten av melet til du får en fin deig som slipper kanten av bakebollen. La elte i ca 10 minutter. Dette gjør at glutenet får lagd masse fine bindinger og konsistensen blir bedre.

Dsc 0744 2
Dsc 0749 2

Steg 2

Nå tilsetter jeg litt og litt av smøret mens maskinen elter. Hvis du har kaldt smør er det smart å bruke en ostehøvel. Dette gir syltynne skiver som deigen lett "spiser" opp. Når smøret er spist opp av deigen er deigen klar for å heve. Legg i en smurt bolle og dekk til med plastfolie. La stå å heve i 45 minutter.

Dsc 0751 2
Dsc 0755 2

Steg 3

Sånn fletter du brødet: Del deigen i 3 like deler og rull ut til like lange deig pølser. Start med å feste alle endene sammen og flett forsiktig så du får en jevn brøddeig som er flettet. Å flette brødet gir det e t stilig utseende, men hjelper også når brødet skal heve

Dsc 0760
Dsc 0762 3
Dsc 0763

Steg 4

Legg brødet på et stekebrett med bakepapir under. La brødet heve dekket til i 45-60 minutter til. Jeg bruker hevefunskjonen på Siemensovnen min "Damp og hevefunskjon" da er jobben gjort på 25 minutter og resultatet blir optimalt. Strø over litt mel rett før brødet skal i ovnen.

Dsc 0769 3
Dsc 0765 2

Steg 5

Sett ovnen på 190 grader over og undervarme. Jeg setter på litt damp når jeg steker brød. Med litt damp rekker brødet og vokse mer før det danner seg en skorpe. Hvis du ikke har dette setter du en liten form i bunn av ovnen og heller i 1/2 kopp vann når du setter inn brødet. Dette gir også en damp og fuktighet i ovnen.

Dsc 0773 2

Steg 6

La brødet steke i 35 minutter og ikke åpne ovnsdøren underveis. Nå er loffen klar til å nytes. La loffen kjøles seg ned på en rist i noen minutter før du skjærer det opp. Brødet har en deilig og god skorpe. Lykke til med å lage hjemmelaget fletteloff.

Dsc 0787
Dsc 0796 2