Hjemmelagde pølsebrød - Så utrolig mye bedre enn de du kjøper!
Hjemmelagde pølsebrød gjør pølse i brød til en så mye bedre rett. Når du i tillegg serverer hjemmelagde pølser, syltet pølsemiks og deilig hjemmelaget BBQ saus eller en sterk sennep blir dette et lite gourmetmåltid :-)
Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 3 ss sukker
- 2 ts salt
- 1 pk tørrgjær
- 2 ss smeltet smør
- 5 dl lunkent vann
- 2 stk egg
Herregud!! at noe som høres så enkelt ut kan smake så fantastisk. Det farlige med å lage dette er at jeg tror det blir vanskelig i all fremtid å spise et vanlig pølsebrød uten å tenkte tilbake på dette øyeblikket. Dette er rett og slett Pølse Nirvana :-)
Steg 1
Dette er faktisk ganske enkelt. Start med å blande alle de tørre elementene sammen. Rør godt rundt så det blir godt fordelt og blandet.
Steg 2
Smelt 2 spiseskjeer smør og bland sammen med 5 dl lunkent vann. ca 45 grader. Tilsett eggene og visp til en jevn masse. Hell dette sammen med det tørre og kjør i kjøkkenmaskinene med eltekrok i 10 minutter til det blir en helt jevn masse. Sett til heving i 1 time dekket av plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
Steg 3
Når deigen er ferdig hevet tar du den over på en melet kjøkkenbenk. Rull til en pølse og del opp i biter av 100 gram pr pers. Da får du 16 store pølsebrød ut av denne oppskriften.
Steg 4
Rull de små emnene til små deigpølser og legg på et bakebrett med bakepapir. Nå skal de heve en gang til for å få dem skikkelig luftige.
Steg 5
I de nye ovnene mine har Siemens noe som heter hevefunksjon. Da hever deigen i perfekt temperatur som er 40 grader og det tilføres damp samtidig.
Steg 6
Hvis du ikke har en slik funksjon dekker du brettet med plastfolie og hever til de når ca dobbel størrelse.
Steg 7
Pensle brødene med litt egg og strø over sesamfrø. Stek på 200 grader varmluft i 12 minutter. Kjøl pølsebrødene ned på en rist. Server varme med en deilig pølse og spennende tilbehør.
Steg 8
Disse fungerer også veldig bra og fryse ned. Prøv dette og ditt forhold til pølsebrød vil aldri bli det samme. Lykke til.!!!