![](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=423c201543ea4bbc2d10858dd4d38cbe 700w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=63ae6dac86c20ab1e24392949d583c5c 800w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=19294c43cdb4f3d79d957280dac5fe92 900w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=1bcd1d63ee3d435cb958bc52de9b8b0c 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=95c530df6d28668a8dd365500aa50315 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=50c6451b372476b518fc34dcb4bb1a80 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c673bc2e5772fde3f8739e9631bea0b3 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a72b40bd089faa6d517a60b7ba8fa3b4 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=dadecd81118010917d8a6293d07f2a54 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f05206c645bca613bf7940f9eafd904b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=251c3e1622ca2ff1bbcf056ee9f898e4 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=79c0f5d7b241f10ab47aae3e8dfd3006 1800w)
Hjemmelagde pølsebrød - Så utrolig mye bedre enn de du kjøper!
Hjemmelagde pølsebrød gjør pølse i brød til en så mye bedre rett. Når du i tillegg serverer hjemmelagde pølser, syltet pølsemiks og deilig hjemmelaget BBQ saus eller en sterk sennep blir dette et lite gourmetmåltid :-)
Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 3 ss sukker
- 2 ts salt
- 1 pk tørrgjær
- 2 ss smeltet smør
- 5 dl lunkent vann
- 2 stk egg
Herregud!! at noe som høres så enkelt ut kan smake så fantastisk. Det farlige med å lage dette er at jeg tror det blir vanskelig i all fremtid å spise et vanlig pølsebrød uten å tenkte tilbake på dette øyeblikket. Dette er rett og slett Pølse Nirvana :-)
Steg 1
Dette er faktisk ganske enkelt. Start med å blande alle de tørre elementene sammen. Rør godt rundt så det blir godt fordelt og blandet.
![Polsebrod 4](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2fb81e49463bbdc4c9e201f3b0729926)
Steg 2
Smelt 2 spiseskjeer smør og bland sammen med 5 dl lunkent vann. ca 45 grader. Tilsett eggene og visp til en jevn masse. Hell dette sammen med det tørre og kjør i kjøkkenmaskinene med eltekrok i 10 minutter til det blir en helt jevn masse. Sett til heving i 1 time dekket av plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
![Polsebrod 3](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fc9b8d35cb74734e63befd03b4c28bfe)
Steg 3
Når deigen er ferdig hevet tar du den over på en melet kjøkkenbenk. Rull til en pølse og del opp i biter av 100 gram pr pers. Da får du 16 store pølsebrød ut av denne oppskriften.
![Polsebrod 5](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=652c440f94b8dec7cb3834f8a59f5a05)
Steg 4
Rull de små emnene til små deigpølser og legg på et bakebrett med bakepapir. Nå skal de heve en gang til for å få dem skikkelig luftige.
![Polsebrod 6](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1449ae2423608c0ba4e84b6bc27505cf)
Steg 5
I de nye ovnene mine har Siemens noe som heter hevefunksjon. Da hever deigen i perfekt temperatur som er 40 grader og det tilføres damp samtidig.
![Polsebrod 7](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6caa250c36a4c1227b7141ccc2aa9349)
Steg 6
Hvis du ikke har en slik funksjon dekker du brettet med plastfolie og hever til de når ca dobbel størrelse.
![Polsebrod 2](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=48576332537d62568453fe71ca3dbb37)
Steg 7
Pensle brødene med litt egg og strø over sesamfrø. Stek på 200 grader varmluft i 12 minutter. Kjøl pølsebrødene ned på en rist. Server varme med en deilig pølse og spennende tilbehør.
![Polsebrod 8](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cabc622c66a9289ad61e04f6c1aee89c)
Steg 8
Disse fungerer også veldig bra og fryse ned. Prøv dette og ditt forhold til pølsebrød vil aldri bli det samme. Lykke til.!!!
![Polsebrod 1](https://gladkokken.imgix.net/Polsebrod-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2d4889b676ea8e62e34c4e05d1fa4520)