Karamelliserte løk med rødvinseddik - Fantastisk godt tilbehør til kjøtt
Karamelliserte løk smaker fantastisk og er veldig enkelt å lage. Passer perfekt som tilbehør til veldig mye.
Ingredienser
- 3 stk store løk
- 2 dl brunt sukker
- 2 ss smør
- 2 dl rødvinseddikk
- salt og pepper
- urter hvis ønskelig
Jeg bruker nesten alltid løk i maten og denne måten gjør løken helt mør, søt og rødvinseddiken gir den syre. Retten tar ca 30 minutter å lage. Denne gangen serverte jeg disse løkene sammen med lam.
Steg 1
Start med å skjære skrelle av det ytterste laget på løken og del opp i skiver på ca 2-3 cm. Finn frem en stekepanne og hell i sukkeret. La sukkeret smelte på litt over medium varme.
Steg 2
Legg løken ned i det smeltede sukkeret.
Steg 3
La ligge til løken blir brun og stekt på den ene siden. Legg i smøret og øs litt av sukkeret over løken. Hell nå over rødvinseddik og la koke uten lokk i 5 minutter. Sett ned varmen så væsken i pannen småkoker, strø på salt og pepper og legg på et lokk. La stå der å kose seg i 25 minutter. Resultatet er fantastisk smaksrike løk som er helt myke.
Steg 4
Hvis du er litt forsiktig når du snur løken beholder de den fine fasongen og ser enda bedre ut på tallerkenen. Lykke til. Her sammen med ytrefilet av lam.