Løkbombe - Fritert løk med chilimajones

Cripsy og sprø med deilig dipp!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk løk
  • 4 dl Majones
  • 8 ts Siracha chilisaus
  • olje til fritering

Melblanding

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl maisenna maismel
  • 2 ts salt
  • 2 ts hvitløkpulver
  • 2 ts paprika
  • 2 ts cayennepepper

Melkeblanding

  • 4 dl kulturmelk
  • 2 ss Siracha chilisaus
Ingredienser

I Usa blir denne retten/tilbehøret kalt "Blooming union" og har blitt populær i sosiale medier siste tiden. Jeg måtte prøve denne retten og det var utrolig godt! Dette er nesten som løkringer, men jeg synes denne ser bedre ut. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en Løkbombe! Du kan også se en film av hvordan jeg lager denne nederst i oppskriften.

Lokbombe

Steg 1

Start med å skjær av toppen av en løk ca 1 cm ned. Spar siden hvor roten sitter. Ta av skallet rundt og spre løkbladene forsiktig med en kniv eller liknende.

Lokbombe 3

Steg 2

Nå skal du blande sammen melblandingen og melkeblandingen. I melblandingen blander jeg maisenna mel og hvetemel. Tilsett krydderne og bland sammen. I den andre bollen tilsetter jeg kulturmelk og siracha chilisaus.

Lokbombe 2

Steg 3

legg løken forsiktig i melkeblandingen og pass på at alle kriker og kroker er dekket med kulturmelken. Løft deretter opp og legg i melblandingen. Rist av overflødig mel og legg i en kjele eller frityr med olje på ca 170 grader. Friter til gylden og sprø. Dette tar mellom 5-8 minutter.

Lokbombe 4

Steg 4

Bland sammen hjemmelaget majones eller f.eks Hellmanns majones med siracha chilisaus til ønsket styrke. La den friterte løken renne av seg på litt kjøkkenpapir og nå er den klar for å serveres. Denne løkbomben kommer garantert til å imponere!