Jeg har nesten alltid syltet rødløk i kjøleskapet!
Ingredienser
- 6 stk rødløk
- 2 dl 7% eddik
- 4 dl sukker
- 6 dl vann
- 1 klump fersk ingefær
For et par år siden var første gang jeg lagde syltet rødløk selv og etter det har det blitt en favoritt. Det er enkelt å lage og passer til utrolig mange retter. Til Taco er det et must, men passer i salater, på brødskiva, til grillmat m.m
Å tilsette fersk ingefær i sylteløken gjør denne magisk god! Her kommer min oppskrift.
Steg 1
Jeg starter med å kutte opp rødløken. Fjern endene på løken og del i midten. Nå er det enkelt å fjerne skallet og du kan skjære pene "halvmåner". Pass på å kutte løken i like og tynne strimler.
Steg 2
Tilsett eddik, sukker og vann i en kjele og sett på medium varme. Rør av og til og varm opp til kokepunktet eller at sukkeret er helt løst opp og væsken blir blank. Skrell ingefær og skjær i skiver. Legg dette i syltelaken.
Steg 3
Legg skivene av rødløk i syltetøyglasset og hell over den kokende syltelaken. La stå uten lokket til den har kjølt seg ned litt. Sett på lokket og sett i kjøleskapet.
Steg 4
Dagen etter allerede er den sylta rødløken klar for å nytes. Nå har den forandret farge til en flott rosafarge og de har blitt sprø, syrlige og søte. Syltet rødløk har lang holdbarhet i kjøleskapet, men pass på å bruke rent kjøkkenredskap når du tar ut rødløk. Et enkelt og veldig godt tilbehør. Lykke til