![](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=56fe30303d318ca0774a9d6553bf77ca 700w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=ed674f534fe635ec34b941270cd4a525 800w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=19f12b8df3cd4af88ded7fe57af78d1f 900w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=2dc6f637e3d6330df616b9a9185e3382 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=97ca1dd7dd8fdc6d094fd1a8904877bd 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=01daf5c0941519b52519dc8b78fcab47 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=a537be91f26df79a75b9026fc415e13e 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=9d19f71ab8eede518a0eda73770f6f52 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c413656a51046cfaa1095506a412daea 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d423cb3e65bbf87a22a38b20bde4e29b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c7cd63164a31d5bcdc367b3e1cf7334a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=7130b6b8a1c6a5cfc74872fbb2adc3b9 1800w)
Gladkokkens sylta agurkmiks - Perfekt tilbehør til pølser og grillmat
Ingredienser
Grønnsaker
- 5 stk agurker
- 1 stk løk
- 1 stk rødløk
- 2 stk søtpaprika
Syltelake med krydder
- 2,5 dl 7% eddik
- 1 dl eplesidereddik
- 5 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ss chiliflakes
- 1 ss syltepulver
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
Det perfekte tilbehør til pølser, burgere og annen grillmat. Jeg har tatt en kombinasjon av den populære svenske Bostongurka og det de i USA kaller Sweet pickle relish. Syrlig, søtt og sprøtt! Denne oppskriften har veldig lang holdbarhet og med et glass av dette i kjøleskapet kan du forvandle litt kjedelige grillpølser til smaken av gourmetmat.
![Sylta agurkmiks](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fdfe9a17e1631e6a135ae55190e11242)
Steg 1
Det ligger litt jobb i å finkuttet alle grønnsakene, men her er det viktig at det kuttes fint. Du ønsker at alle biter skal inneholde litt av alt som er i blandingen. Jeg starter med å skrape ut kjernen på alle agurkene og finkuttet til små terninger. Legg alt du har kuttet i en stor bolle.
![Sylta agurkmiks 2](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=590d9d8faf375ebb47675578eae5bdbe)
![Sylta agurkmiks 3](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6da25e3e38b0f6715017164cb7120e09)
Steg 2
Kutt opp løken og søtpaprika og legg i bollen.
![Sylta agurkmiks 4](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=71b44d4a097a7940be5dfbdbde2d0989)
Steg 3
Finn frem en stor kjele og hell i alt i syltelaken med krydder i kjelen. Sett på varmen og la koke opp så sukkeret er helt smeltet.
![Sylta agurkmiks 5](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=28c27e82718cb101cea8397e83eb4542)
Steg 4
Legg i de finkuttede grønnsakene og bland godt. La syltelaken koke opp igjen og la hele blandingen koke i ca 8 minutter. Hell i syltepulver, rør godt og la koke i 2 minutter til. Nå er blandingen klar og kan helles på rene glass.
![Sylta agurkmiks 7](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bb422562ac7846acd200215c1ed4171b)
![Sylta agurkmiks 8](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc54079ff4ba43533951a7885dfd2a9d)
Steg 5
La kjøle seg ned på benken før du setter den i kjøleskapet. Syltepulveret gjør at den stivner så rør godt rundt i den dagen etter. Nå har grønsakene blitt syltet og du har en herlig syltemiks til å bruke til grillmat, salater eller som et tilbehør for å få litt syrlighet i retter. Denne blir bare bedre og bedre når den står i kjøleskapet og har veldig lang holdbarhet. Lykke til.
![Sylta agurkmiks 9](https://gladkokken.imgix.net/Sylta-agurkmiks-9_2021-04-09-080642.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5ef8490319c32516835d344dad1e33e9)