Gladkokkens sylta agurkmiks - Perfekt tilbehør til pølser og grillmat

Ingredienser

medium syltetøyglass

Grønnsaker

  • 5 stk agurker
  • 1 stk løk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk søtpaprika

Syltelake med krydder

  • 2,5 dl 7% eddik
  • 1 dl eplesidereddik
  • 5 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ss syltepulver
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
Ingredienser

Det perfekte tilbehør til pølser, burgere og annen grillmat. Jeg har tatt en kombinasjon av den populære svenske Bostongurka og det de i USA kaller Sweet pickle relish. Syrlig, søtt og sprøtt! Denne oppskriften har veldig lang holdbarhet og med et glass av dette i kjøleskapet kan du forvandle litt kjedelige grillpølser til smaken av gourmetmat.

Sylta agurkmiks

Steg 1

Det ligger litt jobb i å finkuttet alle grønnsakene, men her er det viktig at det kuttes fint. Du ønsker at alle biter skal inneholde litt av alt som er i blandingen. Jeg starter med å skrape ut kjernen på alle agurkene og finkuttet til små terninger. Legg alt du har kuttet i en stor bolle.

Sylta agurkmiks 2
Sylta agurkmiks 3

Steg 2

Kutt opp løken og søtpaprika og legg i bollen.

Sylta agurkmiks 4

Steg 3

Finn frem en stor kjele og hell i alt i syltelaken med krydder i kjelen. Sett på varmen og la koke opp så sukkeret er helt smeltet.

Sylta agurkmiks 5

Steg 4

Legg i de finkuttede grønnsakene og bland godt. La syltelaken koke opp igjen og la hele blandingen koke i ca 8 minutter. Hell i syltepulver, rør godt og la koke i 2 minutter til. Nå er blandingen klar og kan helles på rene glass.

Sylta agurkmiks 7
Sylta agurkmiks 8

Steg 5

La kjøle seg ned på benken før du setter den i kjøleskapet. Syltepulveret gjør at den stivner så rør godt rundt i den dagen etter. Nå har grønsakene blitt syltet og du har en herlig syltemiks til å bruke til grillmat, salater eller som et tilbehør for å få litt syrlighet i retter. Denne blir bare bedre og bedre når den står i kjøleskapet og har veldig lang holdbarhet. Lykke til.

Sylta agurkmiks 9