![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=aaf70323403c6b26ee6f168a4444ec3a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=de0afd20d8bd64bd8565f9e1d6fdda23 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=edd1de6c8f4470f13474c61624610ebb 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c3d1c063414aeb7c7682d0e1f177c85c 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=54dd09977efdbd86d264af9dfe0f13f5 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=33658f267de722e240032cb636d2a179 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=3495cb9549ea7cfc3474553b5e15e522 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=c23d118c4a98ae27c791ac337b0cbdb2 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=510606402f81d42f3ff15c856479c026 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7b1421935a90a935a40ff8a31495e2a2 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ffdbc7249aac5ae65acb700456de80a7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=6828b26ec3ea86356974490d4d4d7d27 1800w)
Sylta rødbeter - Utrolig godt, sunt og passer til mye!
Ved å sylte rødbeter kan du oppbevare dem i månedsvis i kjøleskapet!
Ingredienser
- 1 kg rødbeter
- 3 ts karve
- Krydret syltelake
Krydret syltelake
- 4 dl 7% eddik
- 4 dl vann
- 5 dl sukker
- 1 ss hel sort pepper
- 5 stk nellik
- 2 stk stjerneanis
Steg 1
Start med å skrubbe rødbetene under kaldt vann. Rødbeter blir best når du koker de med skallet på. Jeg måtte dele opp den ene da den var nesten dobbel så stor som de andre. Dette for at de skal koke jevnt. Legg rødbeten i en kjele og fyll opp med vann så det akkurat dekker rødbetene. Tilsett 2 ts med salt. La koke i mellom 30-45 minutter litt avhengig av størrelsen.
![Dsc 0064 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0064-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=089c9f4c9d84c2eb551cbf4dd874b8c5)
![Dsc 0068 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0068-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2760591d47ee7751c0eff8a70999c044)
Steg 2
Lag syltelaken klar! Hell eddik, sukker, vann og krydder i en kjele og kok opp. Hell over i en form å la kjøles seg ned til betene er klare. Ved å tilsette krydderne nå blir smaken forsterket.
![Dsc 0070 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0070-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ef54be5234fb99130b8531d322a736ab)
![Dsc 0072 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0072-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9fb375d914ddb3e2614549eae5da3359)
Steg 3
Når betene er ferdig kokt heller jeg dem i en bolle med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og det gjør jobben lettere med å skrelle dem. Jeg bruker plasthansker og skreller de under vann. Dette gjør at det blir langt mindre søl.
![Dsc 0077 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0077-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be7e6840a88cfe53a58ba77cc2a39ae3)
Steg 4
Skjær rødbetene i passe tykke strimler. Legg lagvis beter og litt karve i syltetøyglasset. Det er viktig at glasset du bruker når du sylter er helt rent.
![Dsc 0082 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0082-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7649e11ec2f0159d2cd31de3966888d5)
![Dsc 0088 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0088-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5c2424bcfb63f6c883819b281952a532)
Steg 5
Hell over syltelaken.
![Dsc 0090 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0090-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=11074863d0f775c49caa742eda5dafc3)
Steg 6
Sylta rødbeter holder seg i månedsvis i kjøleskapet, men er allerede klare til å spise etter 2 dager. Passer ypperlig i matretter, sammen med forskjellig julemat eller bare på en brødskive med god leverpostei. Å sylte er enkelt og noe alle klarer så her det bare å prøve. Hjemmelaget er alltid best! Lykke til.
![Dsc 0098 4 Kopi 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0098-4-kopi-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c9101490c4171c68257635c7070a7650)