Sylta rødbeter - Utrolig godt, sunt og passer til mye!

Ved å sylte rødbeter kan du oppbevare dem i månedsvis i kjøleskapet!

Ingredienser

Stort Syltetøyglass
  • 1 kg rødbeter
  • 3 ts karve
  • Krydret syltelake

Krydret syltelake

  • 4 dl 7% eddik
  • 4 dl vann
  • 5 dl sukker
  • 1 ss hel sort pepper
  • 5 stk nellik
  • 2 stk stjerneanis
Ingredienser

Steg 1

Start med å skrubbe rødbetene under kaldt vann. Rødbeter blir best når du koker de med skallet på. Jeg måtte dele opp den ene da den var nesten dobbel så stor som de andre. Dette for at de skal koke jevnt. Legg rødbeten i en kjele og fyll opp med vann så det akkurat dekker rødbetene. Tilsett 2 ts med salt. La koke i mellom 30-45 minutter litt avhengig av størrelsen.

Dsc 0064 6
Dsc 0068 4

Steg 2

Lag syltelaken klar! Hell eddik, sukker, vann og krydder i en kjele og kok opp. Hell over i en form å la kjøles seg ned til betene er klare. Ved å tilsette krydderne nå blir smaken forsterket.

Dsc 0070 4
Dsc 0072 2

Steg 3

Når betene er ferdig kokt heller jeg dem i en bolle med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og det gjør jobben lettere med å skrelle dem. Jeg bruker plasthansker og skreller de under vann. Dette gjør at det blir langt mindre søl.

Dsc 0077 3

Steg 4

Skjær rødbetene i passe tykke strimler. Legg lagvis beter og litt karve i syltetøyglasset. Det er viktig at glasset du bruker når du sylter er helt rent.

Dsc 0082 3
Dsc 0088 6

Steg 5

Hell over syltelaken.

Dsc 0090 3

Steg 6

Sylta rødbeter holder seg i månedsvis i kjøleskapet, men er allerede klare til å spise etter 2 dager. Passer ypperlig i matretter, sammen med forskjellig julemat eller bare på en brødskive med god leverpostei. Å sylte er enkelt og noe alle klarer så her det bare å prøve. Hjemmelaget er alltid best! Lykke til.

Dsc 0098 4 Kopi 2