Server med sprø toast for å få med alle smakene!
Ingredienser
- 400 gram oliven
- 2 ss olivenolje
- 4 fedd hvitløk
- 1 kvast ferske urter
- 0,5 stk rød chili
- 0,5 stk baguett
Det blir ikke så mye enklere enn dette, men her får du fantastiske smaker og et fat som garantert blir populært når du serverer dette. Deilige varme oliven i en god olje med urter, chili og hvitløk. Kjøp gjerne litt ulike sorter oliven av god kvalitet. Denne oppskriften har også en video du kan se nederst i oppskriften.
![Bakt oliven med burata](https://gladkokken.imgix.net/Bakt-oliven-med-burata.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ac5072089c51d7ccb461d0f882088e01)
Steg 1
Hell alle oliven i en ildfast form eller som jeg bruk fatet du skal servere med etterpå for å gjøre det ekstra enkelt. Hell over olivenolje og noen gode ekstra smaker. Jeg tok litt ferske urter, noen skiver chili og noen fedd hvitløk.
![Bakt oliven med burata 2](https://gladkokken.imgix.net/Bakt-oliven-med-burata-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e86445bbc20ee608e564071a61e6e7fc)
Steg 2
Skjær opp en baguett i skiver og stek i panne med litt olivenolje til de blir sprø. Jeg liker og strø over litt ekstra salt og pepper før steking.
![Bakt oliven med burata 3](https://gladkokken.imgix.net/Bakt-oliven-med-burata-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c7c04052761935aaa620ff919b2abdb8)
Steg 3
Stek i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter. Da blir olivenene gode og varme og smakene for jobbet seg godt sammen. Ta ut og riv over noen grove biter med burrata. Dette brukes som "dipp" og smaker så godt.
![Bakt oliven med burata 6](https://gladkokken.imgix.net/Bakt-oliven-med-burata-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5d8f10f79bb498107bb1f11ad33df089)
Her kan du se video av denne oppskriften.