Inspirasjon til nye hverdagsretter – Bakte pølser og grønnsaker

den

Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra de som følger siden som takker meg for at de får nye ideer til retter å lage i hverdagen. Det er ikke alltid lett å være oppfinnsom og komme opp med nye type retter. Det blir lett at man lager det samme man har gjort før. Her kommer en ny hverdagsrett som krever lite jobb og smaker veldig godt. Dette er en rett som kombinerer pølser og grønnsaker. De er bakt i ovnen i en enkel dressing og resultatet er en deilig middag som både barn og voksne liker.

DSC_0784.jpg

Oppskrift:

  • 5 stk røkte kjøttpølser
  • 3 stk søtpoteter
  • 3 stk gultor
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika.
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 1 boks rød pesto.
  • 2 ts chilipure / eller fersk chili
  • 1 ss soyasaus.

Hvordan:

Start med å finne frem en ildfast form og sett ovnen på 220 grader varmluft. Start med å skrelle søtpotet og gulrot og del opp i strimler. Legg de ferdige strimlene i den ildfaste formen og hell på litt olje, salt og pepper.

DSC_0786.jpg

Sett i ovnen mens du lager i stand resten. Kutt opp pølsene i store gode biter og kutt paprika og rødløk.

DSC_0789.jpg

Finn frem en bolle og hell i boksen med den røde pestoen. Rød pesto lages av tomat og chili. Hell i soyaolje, chili og creme fraiche.

DSC_0791.jpg

Rør godt rundt til du får en jevn saus.

DSC_0794.jpg

Når søtpotetene har fått ca 15 minutter i ovnen tar du formen ut. Hell over pølsene, løken og paprika.

DSC_0796.jpg

Hell deretter sausen over i formen og bland litt sammen.

DSC_0797.jpg

Sett hele formen tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til.

DSC_0803.jpg

Server gjerne i formen eller ta litt over på en tallerken. Det er alltid fint å pynte med litt ferske urter hvis du har. Jeg liker å ta noen dråper god olivenolje på tilslutt, men det er ikke nødvendig. Dette er en veldig enkel rett å lage, er ganske sunn og smaker veldig godt! Lykke til og kanskje dette blir en av dine nye hverdagsfavoritter!

DSC_0821-2.jpg

 

 

Kommenter