Hummus med krydret kjøttdeig - Enkelt, raskt og veldig godt!
En næringsrik og rimelig middag full av smak!
Ingredienser
Hummus
- 1 boks kokte kikerter i lake
- 4 ss tahini
- 1 ss god olivenolje
- 0,5 stk sitron
- 2 ts salt
- 1 ts malt spisskummen
- 2 dl kokende vann
Krydret kjøttdeig
- 400 gram karbonadedeig / kjøttdeig
- 1 stk squash
- 1 stk løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 ts paprika
- 2 ts malt koriander
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 2 dl vann
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Sprøstekt kikerter
- 1 boks kokte kikerter
- 1 ts salt
- 1 ts olivenolje
- 1 ts chilipulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts paprika
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
Tilbehør
- 4 stk pitabrød
- 2 ss finhakket persille
- 1 stk rød chili
- 0,5 stk agurk
Dette er en av "Matkurs med Gladkokken" oppskriftene og du kan se hele videoen nederst i denne oppskriften. Dette er utrolig godt og ganske så enkelt å lage. Kjøttet får masse gode smaker av krydder og passer ypperlig med den gode hummusen. Server med pitabrød og du har en veldig god middag!
Steg 1
Det som tar lengst tid i denne oppskriften er å lage sprøstekte kikerter. Skyll kikertene godt og legg i en stekeform. Hell over olje og krydder og bland sammen. Sett i en ovn på 200 grader i ca 20 minutter. Her kan du bruke en airfryer eller varmluftsovnen.
Steg 2
Her viser jeg hvordan du lager hummus eller du kan se videoen nederst i artikkelen. Hummus - Mest populære dippen fra Midtøsten.
Steg 3
Stek kjøttet på høy varme først og tilsett finhakket squash og løk. Stek i noen minutter til og tilsett hvitløken. Stek i noen minutter til og tilsett alle krydderne. Hell over vannet og la steke i 10 minutter. Husk å smake og juster med krydder så du får perfekt smak.
Finkuttet litt agurk, chili og persille som du kan strø over før servering. Server med pitabrød og nyt et deilig måltid. Du kan se Matkurset hvor jeg lager denne retten under her.
Her kan du se video fra "Matkurs med Gladkokken" når jeg lager denne retten.