Hummus - Mest populære dippen fra Midtøsten.

Denne populære dippen fra midtøsten lages av kikerter

Ingredienser

stor bolle
  • 1 boks kokte kikerter
  • 4 ss tahini
  • 1 ss god olivenolje
  • 2 stk lime (kun saften)
  • 2 ts salt
  • 1 ts spisskummin
  • kokende vann
Ingredienser

Hummes er en veldig populær dipp og passer godt til kjøtt, kebab eller falafel. Det er enkelt å lage selv og smaker mye bedre enn de ferdige du kjøper på butikken. Når jeg lager hemmes kjøper jeg hermetisk kikerter som er ferdig kokte. Det gjør at du kan lage denne gode dressingen på noen få minutter hjemme.

Steg 1

Start med å åpne boksen med kikerter og hell ertene i en sil. Skyll de godt under vann og legg over i en bolle.

Dsc 0666

Steg 2

I bollen tilsetter du nå Tahini. Tahini er er saus laget av sesamfrø og er et must for å få en god Hummus. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp litt vann i en kjele eller bruk vannkokeren.

Dsc 0670 2 2

Steg 3

Kjør denne miksen glatt med en stavmikser og spe på med det kokende vannet til du får ønsket konisitens. Jeg synes den skal være kremet og luftig. La stå i kjøleskapet frem til servering.

Dsc 0673

Steg 4

Legg hummusen over i en bolle og hell på litt god olivenolje. Jeg synes det ser fint ut å dyppe en gaffel i litt chilipulver og lage litt mønster. Dryss gjerne over litt finhakket persille. Denne dippen passer ypperlig til dipp av grønnsaker, kjøtt eller falafel. Lykke til.

Dsc 0683 2