Dukkah - Et fantastisk godt nøttekrydder fra Egypt

Ristede hasselnøttkjerner og masse gode krydder blandet sammen!

Ingredienser

stort glass
  • 250 gram hasselnøttkjerner
  • 4 ss sesamfrø
  • 2 ss fennikelfrø
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss spisskummen frø
  • 1 ss paprika pulver
  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ss maldon salt
Ingredienser

Jeg fikk denne krydderblandingen først servert hos noen gode venner av meg når vi hadde en meze middag. Forskjellige retter fra midtøsten. Det var utrolig mye godt, men kanskje det som gjorde mest inntrykk var allikevel dette enkle og nøttekrydderert fullt av smak. Bruk det som strøssel eller til å tippe godt brød med olivenolje på. Jeg garanterer at dette blir populært. Jeg får alltid mange spørsmål om holdbarhet og dette holder i mange uker.

Steg 1

Start med å måle opp alle krydderne og hell i en tørr panne. Sett på medium varme og stek krydderne i 5-10 minutter til du kjenner en kraftig krydderlukt i rommet. Rør jevnlig så ikke noe brenner seg.

Dukkah

Steg 2

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hell alle hasselnøttkjernene på et brett med bakepapir. Stek i 5-8 minutter til du ser at skallet sprekker opp og de ser litt brente ut.

Dukkah 2
Dukkah 3

Steg 3

Fjerne skallet ved å legge dem i en rist og gni mellom hendene. Du kan også bruke et rent kjøkkenhåndkle og kna dem i dette. Når du er ferdig har du ristede hasselnøttkjerner uten skall.

Dukkah 4
Dukkah 5

Steg 4

Bruk en morter eller en kjøkkenmaskin og knus alle krydderne. Det er smart å gjøre dette i omganger og kun bruke "blitz" funksjonen. Du ønsker at det skal være litt ulik konsistens både på krydder og nøttene. Bland til slutt sammen i en bolle. Du kan justere litt på smaken med mere salt eller chili hvis du ønsker dette.

Dukkah 6
Dukkah 7
Dukkah 8

Steg 5

Hell over i et lufttett glass. Dette er utrolig godt og kan brukes som dipp til brød, på salater, på egg, avokado og topping på mange retter der det er godt med litt crunsh og gode smaker av krydder. Lykke til.

Dukkah 10