Falafel - Populær vegetar streetfood!

Falafel er crispy boller av kikerter med masse smak!

Ingredienser

store falafel
  • 500 gram tørkede kikerter
  • 1 stk finhakket løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 stk lime (kun saften)
  • 1 ss salt
  • 1 ss sort pepper
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss cayennepulver
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl potetmel
  • 2 ss god olivenolje
Ingredienser

Falafel er utrolig godt når det lages ordentlig. Dette må være en av de enkleste måtene og lage seg en kjøttfri middag. Deilig krydrede boller servert som snacks sammen med hummus eller så er jeg veldig glad i å putte dem i pitabrød med god dressing, salat og grønnsaker. Har du ikke prøvd før er dette virkelig å anbefale.

Steg 1

For å lage gode falafler må du bruke tørkede kikerter. Disse må ligge i vann en stund, men konsistensen blir langt bedre enn hvis du kjøper ferdig kokte på boks. Hell kikertene i en bolle og hell over godt med vann. Kikertene vil veie dobbelt så mye når du er ferdig utvannet. La ligge i vannet i 15-24 timer. Bildet er av før og etter de har ligget i vann.

Dsc 0660 2
Dsc 0703

Steg 2

Hell kikertene i en sil så vannet renner av. Jeg liker å skylle med godt kaldt vann før jeg lar kikertene ligge å renne av seg alt vannet i sila.

Dsc 0706 2

Steg 3

Legg alle ingrediensene i en blender/kjøkken maskin og kjør til den får en sandaktig konsistens. Spe på med potetmel til du får en jevn og fin masse som du kan forme til boller.

Dsc 0707
Dsc 0709 2
Dsc 0717

Steg 4

Form bollene grovt og legg over på en fjøl/brett eller liknende og sett i kjøleskapet i minimum 1 time. Da blir de lettere å jobbe med og du kan forme de til fine boller før de skal friteres. Du kan også lage de i form av "småburgere" Hvis du har en frityr så skal de friteres på 180 grader i 4-5 minutter. Hvis du ikke ønsker å fritere bruker du bare en stekepanne og fyller bunnen med litt nøytral olje og steker på begge sider.

Dsc 0727 2

Steg 5

Skru frityren på 180 grader og friter noen av gangen. De skal bli gyldene og sprø på utsiden mens innsiden fortsatt er saftig og god. Bakepulveret hjelper og få en veldig god konsistens på falaflene. La de renne av seg på tørkepapir.

Dsc 0746 3
Dsc 0749

Steg 6

Jeg legger de i en form og holder de varme i ovnen frem til servering. Pakk ned de du ikke bruker og legg i kjøleskapet eller frys ned. Da har du en deilig middag raskt klar en annen dag.

Dsc 0774

Steg 7

Server som snacks sammen med hummus eller annen passende dressing. Det er også veldig godt å fylle de i hvetetortillas eller pitabrød sammen med tzatsiki eller kebabdressing, salat og gode grønnsaker.

Dsc 0768