Gravlaks med dillstuede poteter - Enkelt og veldig godt!
En veldig god smakskombinasjon
Ingredienser
- 320 gram gravlaks
- 4 stk salatblader
Dillstuede poteter
- 20 stk småpoteter
- 3 dl creme fraiche
- 1 stk rødløk
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 bunt dill
- salt og pepper
Du kan enten kjøpe eller grave laks selv. Gravlaks kan brukes på mange måter og dette er en av mine favoritter. I denne retten blir laksen servert som forrett sammen med dillstuede poteter.
Steg 1
Kok potetene i ca 10-15 minutter til de er blitt møre. Legg dem deretter over i en bolle med kaldt vann og kjøl dem ned før du deler dem i to. Skjær noen tynne strimler av rødløken for pynt til slutt og kutt resten i små terninger. Tilsett løken i en kjele sammen med creme fraiche, Dijonsennep og hvitvinseddik og kok opp.
Steg 2
Legg så de kokte potetene i creme fraiche-blandingen og la dem småkoke i 5 minutter. Rett før servering tilsetter du en bunt finhakket dill og smaker til med salt og pepper. Pass på å spar litt av dillen som du senere skal bruke til pynt.
Steg 3
Skjær gravlaksen i tynne skiver og legg pent på en tallerken, sammen med noen salatblader og de dillstuede poteteter. Pynt med litt ekstra dill og de tynne strimlene av løk.