Gravlaks med dillstuede poteter - Enkelt og veldig godt!

En veldig god smakskombinasjon

Ingredienser

porsjoner
  • 320 gram gravlaks
  • 4 stk salatblader

Dillstuede poteter

  • 20 stk småpoteter
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 stk rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 bunt dill
  • salt og pepper
Ingredienser

Du kan enten kjøpe eller grave laks selv. Gravlaks kan brukes på mange måter og dette er en av mine favoritter. I denne retten blir laksen servert som forrett sammen med dillstuede poteter.

Gravlaks med dillstuede

Steg 1

Kok potetene i ca 10-15 minutter til de er blitt møre. Legg dem deretter over i en bolle med kaldt vann og kjøl dem ned før du deler dem i to. Skjær noen tynne strimler av rødløken for pynt til slutt og kutt resten i små terninger. Tilsett løken i en kjele sammen med creme fraiche, Dijonsennep og hvitvinseddik og kok opp.

Gravlaks med dillstuede 3

Steg 2

Legg så de kokte potetene i creme fraiche-blandingen og la dem småkoke i 5 minutter. Rett før servering tilsetter du en bunt finhakket dill og smaker til med salt og pepper. Pass på å spar litt av dillen som du senere skal bruke til pynt.

Gravlaks med dillstuede 4

Steg 3

Skjær gravlaksen i tynne skiver og legg pent på en tallerken, sammen med noen salatblader og de dillstuede poteteter. Pynt med litt ekstra dill og de tynne strimlene av løk.

Gravlaks med dillstuede 2
Gravlaks med dillstuede 6