![](https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=5abec3a2f32380009283865f69764258 700w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=f8c1036a86db87309bb65464b434bb68 800w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9be9853c1a8a3ea85b44c42a361fda0e 900w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=cac8369cd90b880ee05df498a20be2fe 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=223e5761ebd7e65030249b30280e6729 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=375633a702002548be6fddb9bdedbc5f 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b8dafbd8c199c7571867102098aad4ee 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b013ba57327b9b6a145c4d6253e6e7eb 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=be4223833687d463ee3c409b733a7149 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=b8c7c09fb5de50738c759ba9597458bf 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=d24dd850dde47c5d6c8d2e4ccea3b914 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d08f9b727f3b1d0b449bd71249efe761 1800w)
Cacio e Pepe "ost og pepper" - En av Italias eldste og mest populære pastaoppskrifter
Enkel magi med kun 3 ingredienser!
Ingredienser
- 200 gram spagetti
- 100 gram pecorino / "parmesan"
- 1 ss hel sort pepper
- kokevannet fra pastaen
Denne pastaretten MÅ du prøve! Dette er en av Italias eldste pastaretter og den er fortsatt veldig populær. Retten lages av pepper, ost, pasta. Ved hjelp av kokevannet får du en magisk god saus. I denne retten anbefaler jeg å bruke pecorino ost, men du kan også bruke parmesan hvis du ikke får tak i pecorino. Selve pastaen har virkelig hovedrollen i denne retten og jeg anbefaler derfor å kjøpe pasta av litt bedre kvalitet. Pasta av litt bedre kvalitet har en mer ru overflate som gjør at sausen fester seg perfekt og ikke glir av. Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i denne oppskriften.
![Cacio e pepe](https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=51293dca58f10b8b1aa8e5be6a426964)
Steg 1
Finn frem en stor kjele du skal koke spagettien i og fyll med vann. Tilsett godt med salt i kokevannet til pastaen. Jeg finner også frem en panne med litt høy kant hvor retten skal lages ferdig mot slutten. Dette er en oppskrift som ikke tar lang tid så jeg liker å ha alt klart før jeg skal begynne. Riv opp pecorino osten i veldig tynt (bruk minste på rivjernet) og legg i bolle. Bruk HELE sorte pepper som du knuser opp. Nå er du klar til å begynne på denne retten.
![Cacio e pepe 2](https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=acb153d38deb001b49ee113b1c1e3e0e)
Steg 2
Legg pastaen i det kokende vannet. Pastaen skal kokes her ca 3/4 deler av tiden. Den skal koke ferdig i pannen etterpå. Så hvis det står 12 minutter på pakken så kok i ca 9 minutter til pastaen er litt underkokt.
![Cacio e pepe 4](https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=26485aaae9162e06451ce1c43a91ffdf)
Steg 3
Rist pepperen i en tørr panne på medium varme til du får en herlig lukt av pepper. Dette gjør at pepperen får en mye bedre smak og blir litt mildere. Dette tar 2-4 minutter. Når pepperen har blitt ristet tilsetter jeg litt av kokevannet fra pastaen og lar dette småkoke.
![Cacio e pepe 3](https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=402af592330b669240b25a3a715c857c)
Steg 4
Ta også litt av kokevannet og hell over finrevet pecorino. Rør sammen til du får en litt tykk grøt. Dette skal vi tilsette mot slutten.
![Cacio e pepe 5](https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8b55441e453d7d9981d7a41c039c2342)
Steg 5
Flytt så spagettien over i pannen og IKKE kast ut kokevannet. Hell over litt mer kokevann i pannen og la pastaen koke i dette "peppervannet" til den er ferdig kokt. Skru ned varmen og tilsett pecorinorøren. Bland godt sammen og juster en gang til med kokevannet til du får en passe konsistens på sausen.
![Cacio e pepe 6](https://gladkokken.imgix.net/Cacio-e-pepe-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3555b163012aa3b12520b0e2ff1a1ee5)
Steg 6
Legg nå over på en tallerken og server. Pynt gjerne med litt friske urter og ekstra pecorino. Nå kan du nyte en enkel og veldig deilig klassisk pastarett fra Italia. Lykke til.