Cacio e Pepe "ost og pepper" - En av Italias eldste og mest populære pastaoppskrifter

Enkel magi med kun 3 ingredienser!

Ingredienser

porsjoner
  • 200 gram spagetti
  • 100 gram pecorino / "parmesan"
  • 1 ss hel sort pepper
  • kokevannet fra pastaen
Ingredienser

Denne pastaretten MÅ du prøve! Dette er en av Italias eldste pastaretter og den er fortsatt veldig populær. Retten lages av pepper, ost, pasta. Ved hjelp av kokevannet får du en magisk god saus. I denne retten anbefaler jeg å bruke pecorino ost, men du kan også bruke parmesan hvis du ikke får tak i pecorino. Selve pastaen har virkelig hovedrollen i denne retten og jeg anbefaler derfor å kjøpe pasta av litt bedre kvalitet. Pasta av litt bedre kvalitet har en mer ru overflate som gjør at sausen fester seg perfekt og ikke glir av. Oppskriften har også en videoinstruksjon du kan se nederst i denne oppskriften.

Cacio e pepe

Steg 1

Finn frem en stor kjele du skal koke spagettien i og fyll med vann. Tilsett godt med salt i kokevannet til pastaen. Jeg finner også frem en panne med litt høy kant hvor retten skal lages ferdig mot slutten. Dette er en oppskrift som ikke tar lang tid så jeg liker å ha alt klart før jeg skal begynne. Riv opp pecorino osten i veldig tynt (bruk minste på rivjernet) og legg i bolle. Bruk HELE sorte pepper som du knuser opp. Nå er du klar til å begynne på denne retten.

Cacio e pepe 2

Steg 2

Legg pastaen i det kokende vannet. Pastaen skal kokes her ca 3/4 deler av tiden. Den skal koke ferdig i pannen etterpå. Så hvis det står 12 minutter på pakken så kok i ca 9 minutter til pastaen er litt underkokt.

Cacio e pepe 4

Steg 3

Rist pepperen i en tørr panne på medium varme til du får en herlig lukt av pepper. Dette gjør at pepperen får en mye bedre smak og blir litt mildere. Dette tar 2-4 minutter. Når pepperen har blitt ristet tilsetter jeg litt av kokevannet fra pastaen og lar dette småkoke.

Cacio e pepe 3

Steg 4

Ta også litt av kokevannet og hell over finrevet pecorino. Rør sammen til du får en litt tykk grøt. Dette skal vi tilsette mot slutten.

Cacio e pepe 5

Steg 5

Flytt så spagettien over i pannen og IKKE kast ut kokevannet. Hell over litt mer kokevann i pannen og la pastaen koke i dette "peppervannet" til den er ferdig kokt. Skru ned varmen og tilsett pecorinorøren. Bland godt sammen og juster en gang til med kokevannet til du får en passe konsistens på sausen.

Cacio e pepe 6

Steg 6

Legg nå over på en tallerken og server. Pynt gjerne med litt friske urter og ekstra pecorino. Nå kan du nyte en enkel og veldig deilig klassisk pastarett fra Italia. Lykke til.