Bucatini all’Amatriciana - Ekte Italiensk oppskrift og norsk versjon
En av Italias beste pastaretter
Ingredienser
Ekte Italiensk oppskrift
- 200 gram bucatini (hule spagetti)
- 200 gram guanciale (grisekjake)
- 1,5 dl hvitvin
- 100 gram pecorino ost
- 200 gram San Marzano tomater
- 2 ts chiliflakes
- nykvernet pepper
Råvarer som er lettere å finne i Norge
- 200 gram Spagetti
- 150 gram bacon
- 1,5 dl hvitvin
- 100 gram parmesan
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts sukker
- 2 ts chiliflakes
- nykvernet pepper
Få gode råvarer i perfekt kombinasjon. Mange mener dette kanskje er Italias beste pastaoppskrift. Den har sin opprinnelse fra området rundt Roma og er veldig populær i sørlige Italia. Guanciale er krydret og speket grisekjake som har mye høyere fettinnhold enn bacon og en magisk god smak. Så i ingredienser finner du den ekte Italienske oppskriften og en litt fornorsket med råvarer du finner på alle matbutikker.
Steg 1
Det er ikke mange ingredienser å forberede i denne retten, men jeg starter med det alikevel. Riv opp osten, kutt guanciale / bacon i terninger og kjør San Marzano tomatene raskt med en blender.
Steg 2
Legg Guanciale / bacon i en kald kjele. Sett på medium varme og vær litt tålmodig. Du ønsker at fettet skal smelte ned og ikke bli stekt med en gang. Når de er helt sprø og bitene "bader" i fettet sitt kan du fortsette til neste steg.
Steg 3
Hell nå på hvitvinen og la denne koke i noen minutter. Dette gir en veldig god smak og syrlighet til retten. Hell nå over tomatene og bland sammen. La dette småkoke. Hvis du bruker norske hermetiske tomater ville jeg smakt til med litt sukker. San Marzano tomatene har ofte en mer naturlig sødme.
Steg 4
Så skal du koke pasta i saltet vann. Jeg bruker bucatini som er spagetti med hull i midten. Dette kan være litt vrient å få tak i, men hvis du skal bruke spagetti så kjøp gjerne av god kvalitet som er rue på overflaten. Dette gjør at sausen fester seg bedre til pastaen. Med bucatini blir selve "spagettien" fylt med litt saus også!
Steg 5
Skru ned varmen på sausen til laveste og tilsett den revne osten. Her skal det orginalt brukes pecorino ost, men parmesan fungerer også bra. Ta av spagettien litt før den er ferdig og legg i sausen sammen med noen dråper av kokevannet. Bland godt sammen og la pastaen trekke i den varme sausen de siste 2 minuttene.
Steg 6
Legg på en tallerken og strø over litt ekstra ost og nykvernet pepper. Nå kan du nyte en klassik og deilig Italiensk pastarett. Jeg har også laget en film av denne retten og de kan du se her.