Biff Rendang – Malaysisk biffgryte med masse deilig smak!

Disse smakene tiltrekker meg! Deilige gryter med masse smak og kokosmelk har blitt en av mine favoritter den siste tiden. Her kryr det av chili, hvitløk, ingefær og kokos. Nøkkelen for disse rettene er å finne en god balanse. Jeg gir dere et veldig godt utgangspunkt, men det er viktig at dere smaker og tilpasser etter egen smak. Et fantastisk måltid med deilig mørt oksekjøtt som toppes av litt friske urter og fritert sjalottløk.

Oppskrift 4 pers:

  • 800 gram Entrecoté
  • 100 gram tørket kokos
  • 2-4 chili med frø
  • 6-8 fedd med hvitløk
  • 1 løk
  • 1 klump ingefær (på str med tommelen)
  • saften av 2 lime
  • 2 bokser med kokosmelk (ikke lettversjonen)
  • Sjalottløk
  • 4 vårløk
  • ris
  • salt, pepper, nøytral olje

Hvordan:

Start med å finne frem en stekepanne. Stek kokos i en tørr panne til den har fått en gylden brun farge.

 

Rør litt av og til. Finn frem en morter eller bruk en kjøkkenmaskin. Knus sammen hvitløk, chili og ingefær til den blir en helt most konsistens (røre)

Hell kokosmassen som er brunet sammen med røren og saften av 2 lime. Kjør glatt med kjøkkenmaskinen eller mos til en jevn masse. Del opp kjøttet i passende store biter (ca 2x2cm)

Finn frem en stekepanne, hell i litt olje og svi av kjøttet så det blir litt brunet på utsiden. Finn frem en kjele og hell i litt mer olje. Tilsett kokos og chili røren og løken finhakket og la dette steke i kjelen i 15 minutter til du ser den skiller seg litt og blir litt oljete.

Nå er det påtide å legge i det brunede kjøttet. Rør godt rundt før du heller i kokosmelken. Skru ned varmen og la gryta stå å småputre i 2 timer.

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer limesaft før servering. Rett før gryta er klar heller du litt nøytral olje i en stekepanne og friterer sjalottløk i strimler til den er gylden.

        

La løken renne av seg på et tørkepapir. Det gjør at den blir sprø og fin.  Finnhakk litt vårløk og koriander og tilsett i gryta rett før servering. Nå kan du nyte en deilig Malaysisk gryte som varmer og smaker herlig. Lykke til.

Kommenter