Hjemmelagde Pitabrød – Sjekk oppskrift med video.

den

Hjemmelagde pitabrød er veldig godt! Når du forstår hvor enkelt dette er å lage er det ingen vits i å kjøpe ferdig fra butikken. Fordelen er at dette går raskt. Pitabrøddeigen trenge nemlig ikke å heve lenge. Det smaker betraktelig bedre enn de du kjøper og du vet akkurat hva de inneholder. Fyll pitabrødene og server som middag eller server de som brød til maten. Passer perfekt å dyppe i en god saus eller til en salat.

Oppskrift:

  • 450 gram hvetemel + litt ekstra.
  • 3 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss ekte smør
  • 3/4 pose tørrgjær.

Hvordan:

Start med å varme opp melken og legg i smøret.

La smøret og smelte og pass på at melken med smøret holder en varme på ca 37 grader. Bland sammen de tørre varene i en kjøkkenmaskin.

Bruk eltekroken og bland deigen til den blir smidig. Bland i ca 10 minutter. Tilfør litt ekstra mel hvis deigen er litt fuktig. Det skal være en smidig, myk og god deig.

Legg i en bolle med plast over og hev i ca 20 minutter. Form deigen til en pølse og del opp i 7 like store biter. Form bitene til boller og la hvile et par minutter. Forvarm ovnen til 270 grader og bruk gjerne en pizzastein. kan også bruke en av platene til ovnen. Kjevle ut deigen til en runding med diameter på ca 15 cm. Stek i ovnen i ca 2 minutter før du snur dem og steker i 1-2 minutter på andre siden. Sjekk video for hvordan du gjør det.

Når pitabrødene er ferdig stekt lar du de hvile noen få minutter før du skjærer de pent opp med en kniv og fyller med deilig mat. Lykke til.

Kommenter