Et av de mest populære tilbehørene i USA
Ingredienser
- 300 gram makaroni
- 5 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 3 ss smør
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts malt muskatnøtt
- 2 ts dijon sennep
- 200 gram tørr cheddar
- 50 gram parmesan
- 100 gram ost
- salt og pepper
Jeg var nylig på en ferie i USA og en siderett som dukket opp om og om igjen var Mac`n cheese. Det var like vanlig som tilbehør til hummer som biff. Sannheten er at en god Mac`n cheese er utrolig godt! Gratinerte makaroni i en tykk ostesaus blir sjeldent feil. Her kommer en autentisk og veldig god oppskrift på denne amerikanske sideretten.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele eller stekepanne med høy kant og sett på medium varme. Legg i smøret og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Stek på medium varme til løken har blitt helt blank og myk.
Steg 2
Tilsett melet og spe på med melk. Rør jevnlig så det ikke brenner seg i kjelen. La koke et par minutter og skru ned varmen så den ikke koker mer.
Steg 3
Smak til sausen med krydderne og riv opp osten. Tilsett nesten all osten, men spar litt for å ha på toppen når den skal inn i ovnen.
Steg 4
Kok opp makaroni etter anvisning på pakken, men la den være litt underkokt. Så kok i 2 minutter kortere enn det står på pakken/posen. Hell av vannet og bland makaroni sammen med ostesausen.
Steg 5
Hell over i en ildfast form og strø over resten av osten. Stek på 225 grader i ca 25 minutter til den har fått en gylden og sprø overflate. Strø gjerne over litt finhakkede urter som persille rett før servering. Nytes best rykende varm. Lykke til.