Mac`n Cheese - Veldig populært tilbehør i USA

Et av de mest populære tilbehørene i USA

Ingredienser

Medium ildfast form
  • 300 gram makaroni
  • 5 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 2 ts dijon sennep
  • 200 gram tørr cheddar
  • 50 gram parmesan
  • 100 gram ost
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg var nylig på en ferie i USA og en siderett som dukket opp om og om igjen var Mac`n cheese. Det var like vanlig som tilbehør til hummer som biff. Sannheten er at en god Mac`n cheese er utrolig godt! Gratinerte makaroni i en tykk ostesaus blir sjeldent feil. Her kommer en autentisk og veldig god oppskrift på denne amerikanske sideretten.

Steg 1

Start med å finne frem en kjele eller stekepanne med høy kant og sett på medium varme. Legg i smøret og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Stek på medium varme til løken har blitt helt blank og myk.

Dsc 0132 2

Steg 2

Tilsett melet og spe på med melk. Rør jevnlig så det ikke brenner seg i kjelen. La koke et par minutter og skru ned varmen så den ikke koker mer.

Dsc 0135 2

Steg 3

Smak til sausen med krydderne og riv opp osten. Tilsett nesten all osten, men spar litt for å ha på toppen når den skal inn i ovnen.

Dsc 0139 4
Dsc 0144 2

Steg 4

Kok opp makaroni etter anvisning på pakken, men la den være litt underkokt. Så kok i 2 minutter kortere enn det står på pakken/posen. Hell av vannet og bland makaroni sammen med ostesausen.

Dsc 0151 3

Steg 5

Hell over i en ildfast form og strø over resten av osten. Stek på 225 grader i ca 25 minutter til den har fått en gylden og sprø overflate. Strø gjerne over litt finhakkede urter som persille rett før servering. Nytes best rykende varm. Lykke til.

Dsc 0164 5 Kopi