Chilibeans – ganske hot, men farlig godt!!

Denne oppskriften er som cowboybønner på sterioder! Chilibeans ser ganske uskyldig ut, men er stappfull av smak og en skikkelig kruttønne. Hjemme hos oss har jeg brukt denne oppskriften lenge og det er alltid suksess. I dag ble denne servert til spareribs, men passer til nesten all grillmat hvor du ønsker et kraftig tilbehør til. Chilibeans er lett å lage og holder godt i kjøleskapet i en tett boks. Kan også på det sterkeste anbefales til frokost sammen med noen egg og litt godt brød.

DSC_0001-2.jpg

Oppskrift:

  • 200 gram bacon
  • 1 løk
  • 1 kinahvitløk / 3-4 fedd hvitløk
  • 2 bokser Heinz hvite bønner i tomatsaus
  • 2 ss worchestersaus
  • 2 ss dijon sennep
  • 1 ss chilisaus
  • 1 ss brunt ferskt sukker
  • 1 ss akasihonning
  • 1 ts spisscummin
  • 1 ss chilipulver
  • salt og pepper

 

Hvordan:

Start med å finne frem en gryte og ta i litt nøytral olje. Jeg starter alltid med å steke baconet til det begynner å bli sprøtt. Når baconet steker kan du kutte opp løk og hvitløk.

DSC_0004.jpg

Plukk baconet opp av gryta og legg over på tørkepapir. Legg løken i baconfettet og kutt baconet opp i små biter. Legg nå baconet tilbake i gryta sammen med løken.

DSC_0006-2.jpg

Stek i noen minutter til. Mål opp alle de andre ingrediensene i en bolle mens løken og baconet står og koser seg.

DSC_0008.jpg

Hell oppi de hvite bønnene i tomatsaus i gryta og tilsett alle de andre ingrediensene.

DSC_0009

Rør godt rundt og skru ned varmen. La små å småputre i 30 minutter. Lykke til.

DSC_0028-2.jpg

 

Kommenter