Hjemmelaget Indisk – Butter Chicken er min favoritt!

Jeg synes det er utrolig godt med Indisk mat av og til. Det er selvfølgelig hyggelig å gå på en god Indisk restaurant, men du kan lage fantastisk Indisk mat hjemme også. Indisk mat er et samlebegrep for mat og matkultur fra de ulike kulturene i India og landene rundt. F.eks så er Pakistansk og Indisk mat nesten helt det samme. Maten kjennetegnes ved gode sauser og bruk av mye smaksrike krydder. Jeg synes Indisk mat skal være ganske spicy, men du kan tilpasse rettens styrke etter eget ønske. Min oppskrift vil jeg si at er en «norsk sterk» styrke. Har du ikke prøvd å lage Indisk mat hjemme enda er det virkelig på tide.

Oppskrift:

 • 300 gram Kylling pr person (kyllinglår eller bryst)
 • Marinade
 • saus
 • ris

Alternativt tilbehør

 • Nanbrød
 • Raita
 • løksalat med koriander

Marinade til kjøttet:

 • 3 dl gresk yoghurt naturell
 • 4 fedd hvitløk (presset)
 • 1 klump ingefær revet (ca som tommelen)
 • saften av 1 sitron
 • 1 ss chilipulver
 • 1 ss gurkemeie
 • 1 ss garam masala
 • 2 ts salt
 • 1 ts sukker

Oppskrift til sausen:

 • 1 løk
 • 5 fedd hvitløk
 • 3 chili uten frø
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 ss korianderfrø
 • 1 ss kardemommefrø
 • 1 ss smør
 • 1/2 ss hele sort pepper
 • 1 ss gurkemeie
 • 1 ss chilipulver
 • 1 ts kanel
 • saften av 1/2 sitron
 • salt og pepper
 • 3 dl kremfløte
 • 150 gram meierismør + 2 ss smør
 • fersk koriander.

 

Hvordan:

Du må starte med å lage marinaden. Jeg synes det beste resultatet blir når kyllingen får kose seg i marinaden i ca 12 timer.

DSC_0938.jpg

Jeg lager dette dagen før jeg skal servere retten. Del opp kyllingen i passende store biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og bland godt sammen i en bolle. Ta på plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 12 timer.

Når du skal lage sausen starter jeg med en tørr stekepanne og legger i alle krydderne. Stek krydderne på medium varme til du kjenner lukten sprer seg godt i hele rommet. Dette tar ca 5 minutter.

DSC_0943.jpg

Når du steker/varmer krydder får du frem mer og bedre smak fra krydderne. Når krydderne er ferdig heller du de i en morter/bolle og knuser dem til pulver. Du kan også bruke en blender eller kaffekvern.

Bruk den samme pannen og tilsett 2 ss med smør. Legg i finhakket løk, chili og hvitløk. La løken steke seg gylden før du tilsetter krydderne du akkurat har knust. Stek i noen minutter til. Tilsett de hermetiske tomatene, sitronsaft og kremfløte. Spar 1 ss med fløte til pynt av retten tilslutt. La sausen koke i 20 minutter.

DSC_0950

 

Bruk en stavmikser og kjør sausen helt glatt. Sil sausen igjennom en finmasket sil. Sausen skal være helt glatt. Skru ned varmen til rett under kokepunktet og rør inn kalde smørterninger inn i sausen. Ta litt og litt av smøret og rør til den er smeltet før du tilsetter mer smør. Dette gir en fantastisk blank og deilig saus. Denne metoden kaller kokkene å montere en saus med smør.

Grill den marinerte kyllingen på høy varme i ovnen til den har fått en gylden farge, men trenger ikke være gjennomstekt. Tilsett kyllingen med marinaden i sausen og la trekke i 25 minutter til. Smak til med salt, pepper, sitron og chili. Det er som med all annen mat viktig at retten har en god balanse. Det er kombinasjonen mellom det sterke, søte og syrlig som skaper denne balansen. Prøv deg frem til du får en perfekt rett for deg. Rett før servering heller du i finhakket koriander. Rist den siste spiseskjeen med fløte og hell over i små striper over retten. Dette smaker godt og ser veldig fint ut. Server sammen med ris. Det er også veldig godt med Nanbrød og raita. Lykke til.

Nederst i artikkelen ser du en film om hvordan retten lages.

DSC_0962

 

 

 

 

Kommenter