Der Peppern gror - Gladkokken spiser

Veldig god hovedrett, men det meste annet fungerte ikke denne dagen!

Jeg kom gående over rådhusplassen en torsdag ettermiddag og det er mørkt og kaldt ute. Skiltet fra Der Peppern gror og de store vinduene inn til restauranten lyser opp og det yrer med mennesker der inne. Når jeg kom inn var det fullt i restauranten, men de fikk ordnet et bord til 1. Det er nemlig ikke mulig å bestille bord til 1 person i bookingsystemet til Der Peppern gror så da møtte jeg heller opp. Lokalene er veldig fine, det er mye mennesker og god stemning. Jeg ble vist til bordet mitt og en meny ble lagt frem. Her har jeg vært å spist før og vært veldig fornøyd så jeg gledet meg! Denne dagen skulle Der Peppern gror vise seg fra en litt mindre bra side.

Der peppern gror 9

Jeg fikk ikke noe vann ved bordet og det tok lang tid før en servitør kom bort. Jeg ønsket å bestille en tasting meny eller chefs menu som skulle være en variert meny med flere ulike retter. Servitøren var litt forvirret og gikk for å spørre på kjøkkenet. Han kom tilbake og fortalte at det ikke er mulig å bestille noen av disse menyene når jeg bare var en person. Dette kunne de godt ha satt i menyen synes jeg. Menyen består av streetfood, mat fra grillen, vegetar og hjemmelagde curry`s + desserter. Jeg valgte da en forrett, papadums med dipp, hovedrett og dessert. Det var lite utvalg av vin på glass så jeg bestilte meg en indisk øl.

Der peppern gror

De første rettene kom lynraskt med papadums med dipp som smakte godt. Så kom forretten jeg fikk anbefalt av servitøren en Kylling i chilisaus. Etter noen minutter kom også denne servert. Som en forrett var dette veldig enkelt og besto kun av mindre kyllingbiter i en søt, sur chilisaus. Den var mild på smak og litt kjedelig. Når den heter chili kylling burde den vært litt sterkere etter min smak og jeg savnet noe i tillegg til bare kylling.

Der peppern gror 2
Der peppern gror 3

Gjennomgående under hele middagen var at det ikke kom noen å lurte på om jeg ville bestille mere å drikke når jeg var tom. Jeg synes det er kjedelig å sitte med tomt glass store deler av middagen. Dette gjaldt både til forrett, hovedrett og desserten. Utvalget av vin på glass var beskjedent og besto av 2 ulike viner. Jeg ba servitøren velge og til hovedretten fikk jeg til slutt et veldig lite glass romtemperert Chianti til en pris av 150-160 kroner.

Til hovedretten valgte jeg en Lammecurry med Paratha. Paratha synes jeg er bedre enn nanbrød og er et brød med lag på lag med flakete brød med smør (Gee) i mellom lagene før den går i tandoor ovnen. Lammeretten var utrolig god og skulle jeg gitt karakter på maten basert kun på denne hadde det vært toppkarakter. Risen jeg fikk servert var ganske så romtemperert når den ble servert og Paratha brødene jeg gledet meg til var deigete og på kanten til rå. Den hadde de fine merkene fra tandoori ovnen, men manglet nok noen minutter i ovnen. For 1 år siden var jeg på Der Peppern gror og ble invitert inn på kjøkkenet av eieren for å lære å lage akkurat dette brødet med moren som var på jobb. Det var en veldig morsom opplevelse og derfor vet jeg at brødet jeg fikk servert var langt i fra sånn det skal være. Paratha er egentlig nydelig!

Der peppern gror 6

Jeg valgte en Indisk iskrem med krydder til dessert som ble servert sammen med litt frukt og noen pureer. Isen var god på smak, men det virket på meg som den kom rett fra dypfryseren da den var så hard at jeg måtte vente en stund før jeg i det hele tatt kunne begynne å spise desserten.

Der peppern gror 8
Der peppern gror 12

Oppsummering: Der Peppern gror har jeg besøkt flere ganger tidligere å vært fornøyd. Denne gangen tror jeg at jeg kom på en "dårlig dag" Servicen var gjennomgående langt under standard og jeg følte at jeg ble oversett store deler av middagen. Noe av det først møter deg når du kommer inn er en stor popcornmaskin hvor de lager eget popcorn med indiske krydder. Rundt meg på bordene hadde nesten alle fått servert popcorn, men ingen popcorn ble servert til meg. Etter jeg hadde betalt regningen min på 1250 kroner inkludert tips for 3 retter + brød og 3 glass drikke med alkohol gikk jeg ut. Jeg synes dette var en dyr regning for 1 person med tanke på maten jeg fikk. Så verdien for pengene synes jeg scorer ikke veldig høyt her. Håper de ordner opp i servicen til neste gang for stedet har uten tvil potensiale til å være en av de beste indiske i Oslo. Mitt besøk vipper mellom terningkast 3 og 4, men denne gangen var det servicen som trakk godt ned og derfor havnet det på 3.

OPPSUMMERING: 33 av 60 mulige

  • Mat - Smak 6/10
  • Mat – Presentasjon 5/10
  • Lokaler og stemning 8/10
  • Servicen 4/10
  • Verdi for pengene 5/10
  • Opplevelsen 5/10