Skaal Matbar - Gladkokken spiser

Jeg skulle ønske jeg hadde en slik matbar i mitt nabolag!

Skaal Matbar prøver ikke å være en ekslusiv fine dining restaurant, men det brennende engasjementet for mat og drikke smitter over på alle som besøker og gjenspeiles på maten, service og drikkeutvalget. Dette stedet ligger sentralt på Grünerløkka i et lite, men utrolig hyggelig lokale. Det er ca 50 plasser og det er ikke mulig å bestille bord i forkant. Menyen byttes ofte og avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelige og hva kokkene har lyst til å lage. Det er mindre småretter som er perfekt for å dele. Her er det ofte fullt og bordene står tett. Belysningen er dempet og musikken gir en veldig god stemning. Jeg skulle ønske jeg hadde et sånt sted i mitt nabolag!

Jeg kom en tirsdag ettermiddag og ble raskt tatt i mot av en blid og veldig hyggelig servitør. Jeg fikk et koselig lite bord langs vinduet og ble tilbudt noe å drikke mens jeg tittet på menyen. Jeg valgte et glass musserende vin som jeg koste meg med når jeg tittet på menyen som hang på en stor tavle rett ved meg.

IMG 0991
IMG 1024

Jeg kom alene, men hadde lyst til å prøve flere av rettene så jeg bestilte østers, toast, sprø squash, kalvebryst med steinsopp og Sticky toffee. Jeg ba dem matche med gode viner til mine matvalg og nå var det bare å vente å glede seg.

Østers var første rett for meg og det var delikat servert. Luktet friskt og jeg likte at de serverte det naturell med en skive sitron ved siden av. En perfekt start sammen med et glass musserende naturvin. Servitøren var jevnlig borte og forklarte med stort engasjement om de kommende rettende. Han fortalte at de hadde forsket og testet for å lage den perfekte toast. Passe tørt brød stekt i panne med to typer ost, frisk jalapeno og svineknoke som var kokt, kjevlet ut og kjølt ned for å så å skjæres opp i passende biter. Sånn matglede og engasjement setter store forventninger og toasten innfridde virkelig! Perfekt servert med en litt spicy chiliaioli. Til toasten fikk jeg servert en orangevin som var en veldig god match.

IMG 0976
IMG 0979

Neste retter var nå klare og igjen ble retten som skulle komme formidlet med en stor matkjærlighet. Auberginen var trukket i mandelmelk i 24 timer for å trekke ut bitterheten før den var rullet i maismel og fritert. Deretter lett krydret og servert med en spisskummenhummus og syrlig jalapeno salsa. Gøy å hedre en så beskjeden råvare som aubergin med en eget rett. Dette var veldig velykket. Neste rett ut var Kalvebryst med steinsopp og løk laget på 3 ulike måter. Jeg forstod at jeg hadde bestilt litt mye, men det smakte så godt så jeg gjorde en realt forsøk på å spise opp alt. Til aubergin retten fikk jeg servert en deilig naturvin på Chardonnay druen. Til kalvebrystet kom en silkemyk og deilig rødvin.

IMG 0987
IMG 1005

Som avslutning bestilte jeg en rett som ble fortalt var veldig populær på stedet Sticky Toffee. En toffee laget med dadler og med en magisk god saus. Toppet med en lett melkeis som var frisk og litt syrlig. I glasset en herlig dessertvin som servitøren anbefalte med stort engasjement og glede. En supergod avslutning på dette måltidet.

IMG 1014

Dette var utrolig godt og at jeg hadde bestilt litt for mye mat er helt sikkert. Jeg avsluttet måltidet i baren med en frisk og syrlig cocktail. Igjen her møter jeg en bartender med kunnskap og kjærlighet for god drikke. Prisen kom på ca 1700 for mat og drikke, men jeg hadde bestilt sikkert dobbelt så mye som en vanlig bestilling. Prisen synes jeg var god for jeg gikk stappmett, glad og småbrisen ut av stedet med smil om munnen. Det skulle vært flere steder som dette. Kan anbefales på det varmeste.

Vil de lese om hvordan jeg bedømmer restaurantene jeg besøker kan du lese om det her Gladkokken spiser - Hvordan jeg bedømmer restaurantene

OPPSUMMERING: 55 av 60 mulige

  • Mat - Smak 9/10
  • Mat – Presentasjon 9/10
  • Lokaler og stemning 9/10
  • Servicen 10/10
  • Verdi for pengene 9/10
  • Opplevelsen 9/10

Reels anmeldelse av Skaal Matbar