Koie Ramen - Gladkokken spiser

Jeg elsker ramen!

Ramen er en Japansk kraftsuppe med nudler, grønnsaker og ofte kjøtt. Ramen har tatt verden med storm de siste årene og flere og flere tilbyr Ramen. Bak disse vinduene på Munch brygge i Bjørvika Oslo finner du Koie Ramen. Koie har nå 4 avdelinger og er en av de beste ramen stedene i byen. Lokalene er minimalistiske som en ramenrestaurant burde være og interiøret er en kombinasjon av grå mur og lyst treverk. Det er en sofagruppe, noen bord og mange plasser langs baren og mot vinduet. For meg er en ramenrestaurant et sted du ofte har et kort restaurantbesøk og slurper i deg den gode suppen før du går videre enn annet sted. Ramen passer godt både til lunsj, middag og kveldsmat. Jeg har spist på Koie ramen flere ganger tidligere og er alltid fornøyd! Denne gangen kom jeg mellom lunsj og middag, men fortsatt var et mange ramenglade gjester. En hyggelig servitør tok meg i mot med en gang og viste meg til bordet. Før jeg viste ordet av det hadde jeg fått en flaske vann og menyen.

IMG 0964
IMG 0944

Menyen er enkel og består av 6 ulike ramen og noen småretter. Det er en egen drikkemeny med og uten alkohol.

IMG 0939

Jeg valgte å starte måltidet med Gyosa. Dette er dumplings/ wonton som er dampet og stekt på den ene siden. Det tok ikke mange minuttene før første retten ble servert. Gyosaen var veldig god og du kjenner at den er hjemmelaget. Servert med en spicy chilisaus/olje. Dette er en deilig start på måltidet.

IMG 0950

Jeg valgte Shio Ramen og den kom raskt etter at forretten var ferdig. En stor skål med nydelig hjemmelaget kraft. Grønnsakene var sprø og perfekte nudler. Kyllingen var ekstremt mør. I tillegg står det en boks med ulike godsaker du kan smakstilsette din ramen så den blir perfekt for deg. Jeg liker alltid å tilsette litt pepper og chiliolje.

IMG 0956

Regningen kom på 300 kroner inkludert tips for 1 person med både forret og ramen.

IMG 0962

Oppsummering: Enkelt, raskt og veldig godt på Koie Ramen. Det er mange ulike typer ramen og stiler på dette. Skulle kanskje ønsket meg noen til på menyen. Stedet er rent, enkelt og for meg akkurat hvordan jeg ønsker en Ramen restaurant skal være. Det er vanskelig å spise ramen uten å søle litt, så kanskje ikke kom i bunad eller den flotteste hvite skjorten din. Koie Ramen kan virkelig anbefales og jeg gleder med allerede til neste besøk. Her er link til Koie Ramen sine hjemmesider Koie Ramen hjemmesider Hvis du ønsker å lese mer om hvordan jeg bedømmer restaurantene kan du lese mer om det her Gladkokken spiser - Hvordan jeg bedømmer restaurantene

OPPSUMMERING: 48 av 60 mulige

  • Mat - Smak 8/10
  • Mat – Presentasjon 8/10
  • Lokaler og stemning 9/10
  • Servicen 8/10
  • Verdi for pengene 7/10
  • Opplevelsen 8/10

Reels anmeldelse av Koie Ramen